Hjem > H > Hva Er Gjenfødelse På Sanskrit?

Hva er gjenfødelse på sanskrit?

'Saṃsāra' (sanskrit; også kalt «Livshjulet») betyr å flyte eller strømme, men oversettes med gjenfødelse. Saṃsāra er innen hinduisme, buddhisme og jainisme den gjenfødelsessyklus som man gjennomgår.

Les mer

Folk spør også hva betyr samsara for en hinduist?

Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India. Folk spør også hva blir buddhister gjenfødt som? Buddhister tror på Karma, men de tror ikke at kroppen har en sjel som kan overføres til en annen kropp. Det de tror er at gode ideer, gjerninger og filosofier vil påvirke de kommende generasjoner, og det er dette som kalles "gjenfødelse".

Hva er typisk for hinduismen?

Men hinduismen har enkelte grunnleggende filosofiske forestillinger felles med de øvrige indiske religionene, først og fremst forestillingen om at mennesket er fanget i en lidelsesfylt rundgang av fødsel, død og gjenfødsel, at den moralske dynamikken, god eller ond , i enhver handling bestemmer hvor og under hvilke Man kan også spørre hva er det viktigste i hinduismen? Mange av retningane innanfor hinduismen har enkelte grunnleggjande førestillingar til felles med resten av dei indiske religionane. Dette gjeld først og fremst førestillinga om gjenfødsel og karma, og at det endelege målet for det religiøse livet er å frigjere seg frå den evige rundgangen med å bli fødd på ny.

Tilsvarende, hva er sanskrit i buddhismen?

Sanskrit er et klassisk indoeuropeisk språk, og var i flere tusen år det dominerende språket for indisk litteratur, vitenskap og religion. Det er dessuten et liturgisk språk i hinduismen og buddhismen, og store deler av hinduismens hellige tekster er nedtegnet på sanskrit. Så, hva menes med de tre juvelene? Til juvelene sies en buddhist å ta sin tilflukt, ved å utsi tre ganger:

  • Jeg tar min tilflukt til Buddha. ( - Tilliten til den opplyste)
  • Jeg tar min tilflukt til dharma. ( - Buddhas lære)
  • Jeg tar min tilflukt til sangha. (- fellesskapet til munker og nonner)

Hva betyr ordene dharma?

Dharma er et sentralt begrep i hinduismen og buddhismen. I buddhismen er dharma Buddhas lære. I hinduismen er begrepet mer mangfoldig. Dharma betyr her det rette, moral, lov eller verdensorden. Du kan også spørre hvordan komme ut av samsara hinduismen? Man kan kun bryte ut ved å oppnå nirvana. Det som binder mennesker til dette kretsløpet, og som bestemmer hva som blir din neste gjenfødsel, er karma.

Hvordan oppnå moksha hinduismen?

Moksha nås gjennom innsikt, gjennom yoga og askese, gjennom tilbedelse av guder eller på andre måter. Troen på steders frelsende kraft står sterkt i flere indiske religioner, spesielt hinduismen og jainismen. Her blir det å være på steder med frelsende kraft sett på som middel til å oppnå moksha.

By Tedda Shreffler

Hva er moksha i hinduismen? :: Hvilken region tilhører Bærum?
Nyttige lenker