Hjem > K > Kan Man Bruke Bilder Fra Facebook?

Kan man bruke bilder fra Facebook?

Så lenge bildet ditt ligger på Facebook, kan Facebook i prinsippet bruke det. Du kan imidlertid slette et bilde fra Facebook. Da vil det bli slettet fra både Facebook-kontoen din og eventuelle delinger. En enda sikrere måte å slette bilder på, er å slette profilen din helt.

Les mer

Hvor er mine bilder?

Det kan ligge i en av mappene på enheten din. på en Android-enhet. Trykk på Bibliotek nederst. Sjekk mappene på enheten din under «Bilder på enheten». Folk spør også hva betyr creative commons lisenser? Creative Commons er en ideell organisasjon som utarbeider ulike standardiserte lisenser for kreative og akademiske verk (tekst, bilder, musikk og video). Lisensene angir i hvilken grad andre kan distribuere, endre og bruke et bestemt verk, og hvordan skaperen av det aktuelle verket skal krediteres.

Så, hvorfor ikke legge ut bilder av barn?

– Noen barnehager har begynt med fotoforbud på arrangementer, for å unngå at foreldre tar bilder av andres barn, sier barnehageforbund. Det er mange grunner til at du ikke bør publisere bilder av andre barn uten å ha spurt først. Barn kan for eksempel leve i skjul. Og unger har uansett rett til personvern. Er bilder på Facebook rettigheter? Man kan også gi andre rettigheter til filmen eller bildet, og det er dette som gjøres ved vilkårene for sosiale medier; man gir de sosiale mediene som Facebook, Twitter mv. rett til å bruke bildene og filmene i sine løsninger (dette følger av § 39 i åndsverkloven).

Deretter, hva sier loven om deling av bilder?

Å dele bilder av andre uten samtykke er ulovlig og derfor straffbart. Hovedregelen er at den som er på bildet også er den personen som bestemmer over det. Den som har stilt opp på et bilde er i loven gitt en rett til å bestemme hva som skal skje med bildet. Dette følger av åndsverkloven § 45 c. Hva er Stockbilder? Innimellom når mediene trenger bilder, som passer til et bestemt formål, bruker man det, man kaller stockbilder. Men av og til kommer vi over bilder, som ikke gir mening, eller som vi ikke kan forestille oss, at noen noen sinne får bruk for.

Er det lov å legge ut bilder av andres hus?

Svar: Så lenge man fotograferer fra offentlig sted, er det i utgangspunktet tillatt å ta bilder av privat eiendom. Det er med andre ord ikke nødvendig å spørre naboen om lov for å ta bilde av huset hans så lenge man ikke står på hans eiendom. Hva er et fotografisk verk? Fotografiske verk er fotografier som oppfyller de vilkårene åndsverskslovens oppstiller for at en frembringelse skal utgjøre et åndsverk, herunder at fotografiet skal ha såkalt verkshøyde.

Hvordan deler man bilder på Instagram?

Instagram-appen for Android og iPhone

  1. Trykk på under bildet eller videoen i strømmen.
  2. Trykk på Legg til innlegg/video i historien din.
  3. Trykk på Send til.
  4. Trykk på Del ved siden av Din historie, og trykk deretter på Ferdig.

By Bora Arrezola

Hva er omvendt bildesøk? :: Kan man bruke bilder fra Pinterest?
Nyttige lenker