Hjem > H > Hva Er Merverdiavgiftskompensasjon?

Hva er merverdiavgiftskompensasjon?

Merverdiavgiftskompensasjon skal kompensere for kostnader som frivillige organisasjoner har til merverdiavgift ved kjøp av varer og tjenester etter enkelte fradrag. Det kreves ikke rapportering for bruken av midlene.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan søke om momskompensasjon?

Frist for å søke om momskompensasjon for regnskapsåret 2020 er 1. september 2021. Søknaden skal sendes direkte til Lotteri-og stiftelsestilsynet. På deres nettside finnes søknadsskjema sammen med god informasjon og veiledning. Og et annet spørsmål, hvordan beregnes momskompensasjon? I ny forskrift er det gjort en endring som fører til at små organisasjoner samlet sett får litt mer, og store organisasjoner samlet sett får litt mindre. Det beregnes 8 % søknadsbeløp av de første 5 mill. kroner i søknadsgrunnlag. Deretter beregnes det 6 % søknadsbeløp av søknadsgrunnlag over 5 mill.

Så, når kommer momskompensasjon?

For å kunne gi full innvilgelse av kompensasjon for merverdiavgift til alle godkjente søknader, foreslås bevilgningen på posten økt med 35 millioner kroner. I 2020 mottok mer enn 22 000 organisasjoner midler fra ordningen, flertallet av disse er små lag og foreninger. Midlene for 2021 vil bli utbetalt før jul. Du kan også spørre hvem skal betale mva? Merverdiavgift (mva) er en skatt du som forbruker betaler på nesten alle varer og tjenester. For bedrifter og organisasjoner som skal betale merverdiavgift til staten, er merverdiavgiften som regel ingen kostnad.

Hvor mye momskompensasjon?

Søknadsåret 2021

I alt 21 575 frivillige lag og organisasjonar får utbetalt momskompensasjon på til saman 1,816 milliardar kroner. Mottakarane får full momskompensasjon, det vil seie at dei får tildelt heile den godkjente søknadssummen. Du finn oversikt over samtlige mottakarar i lista nedanfor.
Hva er ideell virksomhet? "Ideelle virksomheter har altså en virksomhetsidé som strekker seg ut over selve tjenesteproduksjonen og er preget av idealisme ved at den driftes uten økonomisk motiv, for å avhjelpe sosiale behov i samfunnet eller for å hjelpe bestemte utsatte grupper.

Dessuten, hvor mange frivillige organisasjoner er det i norge?

Det finnes mer enn 2000 frivillige organisasjoner her i landet, og av disse har over 250 sin vesentligste virksomhet rettet inn mot helse- og sosialsektoren. Av disse er over to tredeler stiftet etter 1960. Og et annet spørsmål, er idrettslag momspliktig? For veldedige og allmennyttige institusjoner og organisasjoner, som idrettslag gjerne vil være, er beløpsgrensen for mva-registrering kr 140 000 kroner, mot kr 50 000 for andre næringsdrivende. Ved omsetning av inngangsbilletter til idrettsarrangement, er beløpsgrensen for registrering langt høyere; 3 millioner kroner.

Så, hva beregnes merverdiavgiften av?

Det skal i utgangspunktet beregnes merverdiavgift ved omsetning av alle varer og tjenester.

By Addison

Hvem er registrert i Frivillighetsregisteret? :: Hva er Dødsfallforsikring?
Nyttige lenker