Hjem > K > Kan Man Betale Regning Etter Forfall?

Kan man betale regning etter forfall?

Jo lengre tid det går etter forfall, jo vanskeligere kan det bli å drive inn pengene. Har en kunde betalingsproblemer venter de ofte med å betale. Det er derfor viktig å følge opp kundefordringene hele tiden. Send purring eller inkassovarsel så snart som mulig etter forfall.

Les mer

Hvordan betale regning i Vipps?

Hvis du ønsker å betale fakturaer med Vipps, er det bare å klikke på “Betalinger” i vipps-appen. Oppe til høyre finner du da "Skann regning”. Ved å klikke der åpnes kameraet på mobiltelefonen din. Så er det bare å ta et bilde av regningen, og velge "Godkjenn betaling". Tilsvarende, hva er en nettgiro? nettgiro.no er et fakturaprogram på nett som er enkelt å bruke og er laget med siste teknologi for mobillvennlighet. Du kan både bruke PC, tablet eller mobil for å sende faktura og administrere nettsiden. Alltid tilgjengelig via nettleseren og ingen nedlasting nødvendig!

Hvordan betale med mobilen?

På noen modeller behøver du bare å holde telefonen mot terminalen, og mobil-lommeboken åpnes automatisk. På andre må du låse opp for å kunne betale, for eksempel ved å skrive inn PIN-kode eller ved hjelp av touch-ID. Du kan også spørre hva er en forfallsdato? Forfallsdato er den datoen som en faktura eller regning skal senest være betalt, for at ikke kreditoren skal legge på en purringsavgift når påminnelsen blir sent. Dersom lånet ikke er betalt kan det også føre til at kreditor tar det videre til inkasso eller namsmannen.

Hva er normal forfallsdato?

Det vanligste er å ha forfallsdato til 14 dager fra den dagen fakturaen er laget. Det er også mulig å ha lenger eller kortere frister. Forfallsdato kan endres opp til flere ganger etter fakturaen er lagd. Det samme gjelder på betalingspåminnelse, purring og inkassovarsel. Hvem bestemmer forfallsdato? Forfall, forfallsdag eller forfallstid, er det tidspunktet en fordring først kan kreves oppfylt. Forfallsdagen kan være uttrykkelig fastsatt av partene selv, eller den kan utledes av avtalen. I enkelte tilfeller har også loven selv bestemmelser om forfallsdag.

Følgelig, hvordan sende en enkelt faktura som privatperson?

Det er helt lovlig å sende faktura som privatperson, og du bruker bare fødselsnummer og ditt eget navn istedenfor bedriftsnavn og nummer. Det er en del misforståelser rundt dette temaet, og trolig stammer det fra at privatpersoner ikke kunne sende fakturaer før i 2014. Kan man sende faktura uten firma? Du kan fint sende faktura uten organisasjonsnummer. I mange tilfeller er det greit å faktisk ha dokumentasjon i form av en faktura i tilfelle tvister, og som dokumentasjon er det greit å bruke en seriøs løsning som ikke bare er en fakturamal fra Word eller Excel.

Kan man lage faktura i Word?

Å lage fakturaer i Word er ikke lov i Norge. Det er Bokføringsforskriften som regulerer hva og hvordan en faktura skal utstedes. Tidligere måtte man fysisk kjøpe et fakturaprogram for å kunne opprette fakturaer.

By Jahdai Soldo

Hvordan sjekke e postadresse? :: Hva er leveringsdato?
Nyttige lenker