Hjem > H > Hva Er Studiestipend?

Hva er studiestipend?

Er du elev i videregående skole, kan du søke om stipend fra Lånekassen. Alle elever får utstyrsstipend, noen får borteboerstipend og noen får inntektsavhengig stipend. Du kan få stipend i ti måneder per skoleår.

Les mer

Hvor mye kan jeg få i stipend?

Hvor mye får man per semester? Studenter får utbetalt 110 200 kroner i basisstøtte for undervisningsåret 2019–2020 med fullt lån og stipend – 55 100 kroner per semester. Den første utbetalingen er størst, 22 040 kroner, slik at du har penger til bøker, depositum og alt annet som må til. Hva skal stipend dekke? Stipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnadene for elever fra familier med svak økonomi. Stipendet skal sikre at elever har mulighet til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Man kan også spørre hvilke ulike typer stipend gir lånekassen til elever i videregående skole?

Det er ulike typer stipend og lån

De fleste får bare utstyrsstipend, men noen får også reisestipend, borteboerstipend og inntektsavhengig stipend. Hvis du skal betale skolepenger, kan du også få stipend og lån til dette.
Følgelig, hvor mye stipend får man i juli? Pengene du låner blir utbetalt den 15. hver måned fra august til juni. Den månedlige summen for fullt lån og stipend ligger på 8615 kr i 2021. I august og januar er beløpet høyere enn resten av året med omtrent 20 000 kr for studenter ved offentlig skole og omtrent 55 000 kr for studenter ved privatskole.

Så, når er siste frist for å søke stipend?

Søknadsfristen har gått ut

Søknadsfristen for studieåret 2021–2022 gikk ut . Søknaden for neste år, studieåret 2022–2023, åpner i mai.
Kan jeg få stipend uten lån? Du kan søke om bare den delen som kan bli stipend, dersom du ikke vil ha lån. Når du fyller ut søknaden, vil du få spørsmål om hva du ønsker å søke om. Da kan du velge kun stipend, uten å søke om lån.

I forhold til dette, hvordan få stipend fra lånekassen?

For å få fullt stipend kan du ikke tjene mer enn 199 591 kroner, hvis du har fått stipend og lån for hele året. I tillegg til at du må bestå utdanningen din, er det også et krav om å ikke tjene for mye. Merk at inntektsgrensene gjelder for kalenderåret og ikke studieåret. Er stipend gratis? Stipend er penger du slipper å betale tilbake. Hele* beløpet fra Lånekassen er et lån frem til du har bestått utdanningen din. Etter at du er ferdig med studiene blir deler av lånet omgjort til stipend hvis du består alle fagene dine. Det betyr at deler av lånet blir “slettet”.

Deretter, hva er forskjell på stipend og lån?

Stipend er penger du ikke trenger å betale tilbake. På høyere utdanning, for eksempel universitet og høgskole eller fagskole, er det vanlig med en kombinasjon av lån og stipend. Lån er penger du må betale tilbake senere med renter.

By Conlee

Er stipend en inntekt? :: Er vi et pronomen?
Nyttige lenker