Hjem > E > Er Det Billigere Å Lease Eller Kjøpe Bil?

Er det billigere å lease eller kjøpe bil?

Basert på utregningene ser vi at det i begge disse enkelttilfellene er billigere med leasing enn billån over en periode på tre år med de gitte forutsetningene.

Les mer

Er det billigere å lease en bil?

Nybilene i dag holder seg bedre i verdi enn man har trodd. Leasing gir forutsigbart bilhold, men det lønner seg ikke på sikt. Du betaler dyrt for å slippe å bekymre deg for verdifall. Medlemskap i Nabobil eller bilkollektiver er et økonomisk alternativ for bil nummer to. Hvordan bli kvitt en leasingbil? I utgangspunktet er alt som kreves at det har gått minst seks måneder siden leasingavtalen ble inngått. Bransjestandarden er da at du kan pålegges å betale opptil, men ikke mer enn, seks måneders leie, som da betales til de som låner deg bilen, for å avslutte avtalen.

Så, er det mulig å lease bruktbil?

Blant de mange bruktbilene som er til salgs har vi nøye utvalgt noen biler som du også har mulighet til å lease. Leasing er en god løsning for deg som ønsker å forsikre deg mot uforutsette utgifter. Ved å velge leasing forholder du deg til en fast månedspris uten overraskelser. Hvor mye koster ekstra km leasing? I leasingkontraktene er det avtalt en kjørelengde, normalt på 15-20.000 km i året. Kjører du mindre, får du ikke noe prisavslag. Kjører du mer, må du betale ca. to kroner ekstra per overkjørte kilometer. Dersom du trenger å kjøre lengre, ta kontakt med leasingselskapet slik at avtalen kan justeres.

Hvordan fungerer leasing av traktor?

- Leasing er en finansieringsform for næringskunder. Når man leaser for eksempel en traktor, eier man den ikke, man leier den av finansieringsselskapet. Hver måned betaler man renter og avdrag til finansieringsselskapet, på samme måte som man betaler renter og avdrag til banken hvis man lånefinansierer. Hvorfor ikke lease bil? Du er bundet opp i leasingperioden, det er dyrt å komme seg ut av kontrakten. Du har ikke mulighet for å trekke fra rentekostnader ved leasing. Du kan risikere å få ekstra-faktura på slitasje utover det normale, om bilen påføres skader. Det kan bli dyrt om man ikke er nøye med bilholdet.

Tilsvarende, hva koster det å lise en bil?

Den vanligste avtalen bygger på 3 år leietid og inntil 45.000 kilometer kjørt, med et varierende beløp i forskuddsleie – ofte ligger dette rundt 10-15 prosent av bilens nypris. Det de fleste ser først på, er månedsleien som tilbys. Folk spør også når leasingperioden er over? Når leasingperioden er over, har du to valg: Du kan enten levere tilbake bilen og finne noe nytt. Eller du kan sjekke mulighetene for å få kjøpe den ut.

Tilsvarende, hva koster det å bryte leasing?

Hvis du ønsker å si opp avtalen før tiden, må du som regel betale et bruddgebyr på inntil 6 månedsleier. I tillegg vil startleien normalt gå tapt. Dessuten kan det komme en regning hvis slitasjen var over normalen.

By Higginson

Hva er korall? :: Hva betyr innskudd leasing?
Nyttige lenker