Hjem > H > Hva Skal Man Bruke Qtips Til?

Hva skal man bruke qtips til?

(VG Nett) Bruker du en slik til å fjerne ørevoks i øregangen har du faktisk misforstått. Den skal slett ikke stikkes inn i øret, sier både produsent og leger. Derimot kan den brukes til å fjerne sminke, barnestell, skjønnhetspleie og vask av det ytre øret.

Les mer

Kan man bruke qtips i øret?

Du er kanskje blant de som stapper Q-tips langt inn i øret som den største selvfølge. Ikke bare er dette feil bruk av den lille bomullspinnen – det kan faktisk skade øret ditt. Q-tips skal ikke brukes i øregangen. I forhold til dette, hvordan rense ører uten qtips? Men sliter du med mye ørevoks, er ikke bomullspinner løsningen. Da dytter du nemlig bare voksen lenger inn i øregangen. Det er bedre å dryppe noen dråper ørevoksfjerner (fås på apotek) eller matolje i øret før du legger deg.

Hvorfor skal man ikke bruke q-tips?

- Q-tipsbruk kan irritere øregangen, og kan føre til at øret produserer enda mer ørevoks. Ørevoksen er nemlig der for å beskytte øregangen din, og hvis du bruker Q-tips, så fjerner du som regel 90 prosent av ørevoksen, mens du dytter de andre ti prosentene enda lenger inn i øret. Så, hvordan rense øret selv? Egenbehandling av ørevoks

Ørevoks kan skylles vekk med vann som holder kroppstemperatur (37°C). Harde voksklumper kan mykes opp med å dryppe litt lunken olje, for eksempel jordnøttolje, i øregangen et par dager før skylling. Ligg litt på siden, eller legg en bomullsdott utenpå øregangen for å hindre at oljen renner ut.

I forhold til dette, hvordan gjøre øreskylling?

Øreskyllingen består i at legen eller sykepleieren spyler lunkent vann gjennom en tube inn i øregangen og voksproppen skylles ut. Du kan også ta øredråper for å myke opp voksen før skylling. Øreskylling er vanligvis ikke vondt, men det kan være ubehagelig og føre til svimmelhet. Hvordan bruke Q Grips? Drypp rikelig med dråper i øregangen og ligg på siden i 20 minutter. Du kan bruke vanlig matolje, eller kjøpe spesialolje for øret på apoteket. Bruk så ørerenseren. Skyll gjerne med egnet skyllemiddel i øret etterpå.

Er det farlig å røyke q tips?

Det å røyke q-tips er nok ikke så bra over en periode. Q-tips er laget av en plast som avgir gasser. Disse gassene bør ikke pustes inn i lungene, og kan nok gi skade over tid. Man kan også spørre hvorfor har vi ørevoks? Dette høres ut som en ganske guffen miks, men ørevoksen er antibakteriell og hjelper til å smøre, beskytte og rense øret ved å frakte støv, skitt og småpartikler ut fra ørekanalen.

Kommer ørevoks ut av seg selv?

Ørevoks dannes hos alle og er helt naturlig og ufarlig. Den har en beskyttende funksjon ved at den smører huden i øregangen og motvirker infeksjoner i huden. Som regel kommer ørevoksen ut fra ørene som små flak etter hvert som den dannes, og den medfører ingen plager.

By Knorring

Hvordan rense høreapparat? :: Hva står Meta for?
Nyttige lenker