Hjem > N > Når Går Fasttelefonen Ut?

Når går fasttelefonen ut?

Kobbernettet har hittil vært hovednettet for fasttelefoni og bredbånd. Som et ledd i moderniseringen av fastnettet, har Telenor bestemt at kobbernettet skal fases helt ut innen utløpet av 2022.

Les mer

Finnes fortsatt fasttelefon?

Det 100 år gamle kobbernettet i Norge er under avvikling. Disse linjene ble i sin tid bygget for å kunne tilby fasttelefon – og etter hvert bredbånd – til det norske folk. Kobbernettet er nå utdatert og sårbart for feil. Derfor har Telenor besluttet å bytte det ut med nye, fremtidssikre løsninger. Ta dette i betraktning, hvordan fungerer fasttelefon? Fasttelefoni betegner telefoni gjennom fast linjenett, det vil si trådnett av kobber, kabel eller fiber helt ut til abonnenten. Motsetningen er trådløs telefoni – det vil si enten mobiltelefoni, satellitt- eller radiotelefoni – hvor samtalen går i luften ut til abonnentens telefonapparat.

Hva er en bredbåndstelefon?

Bredbåndstelefoni, også kalt IP-telefoni, er en telefontjeneste levert over bredbåndstilkoblingen din internett. Samtalen går altså via bredbåndet i stedet for det tradisjonelle telefonnettet, og vil i mange tilfeller bli mye billigere enn den vanlige fasttelefonen. Dessuten, hva tilbyr telenor? Fasttelefoni

  • Mobiltelefon. Mobilnett i verdensklasse. Ubegrenset lagring i Min Sky inkludert.
  • Mobil hjemmetelefon. Fasttelefon levert over mobilnettet.
  • Bredbåndstelefoni. Fasttelefon levert over bredbåndsnettet.

Du kan også spørre hvor mange fasttelefoner i norge?

115 000 har fortsatt fasttelefon i Norge. Angående dette, når skal fasttelefonen legges ned? Mandag morgen sendte Telenor ut en pressemelding om at kobbernettet stenges i 2022. Kobbernettet er det tradisjonelle hovednettet for bredbånd og fasttelefon i Norge, men er over 100 år gammelt og er blitt gradvis faset ut til fordel for fiber de siste årene.

Når stenger Telenor kobbernettet?

15. november sendte Telenor ut en pressemelding der selskapet annonserte at kobbernettet stenges i løpet av 2022. – Nkom vil her presisere at vi har pålagt Telenor å videreføre kobbernettet i en overgangsperiode frem til høsten 2025. Når avvikles kobbernettet? Nkoms “kobbervedtak”

Telenor varslet i 2019 at de ville legge ned kobbernettet innen 2022. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) pålå Telenor å videreføre kobbernettet i en overgangsperiode frem til høsten 2025, i det såkalte “kobbervedtaket”.

Også, hva er kobbernett?

Hva er kobbernett? Kobbernettet er kobberkabler som ble gravd ned på kommunal dugnad en gang på 1920-tallet. Noen av kablene henger også i luftspenn mellom stolper. Disse kablene går mellom husstander og såkalte koplingspunkter eller telefonsentraler, og ble først brukt til å tilby fasttelefontjenester.

By Aletta Zerko

Hva koster det å ha en hytte i året? :: Hva skjer hvis man sender brev uten frimerke?
Nyttige lenker