Hjem > H > Hva Koster Valutauttak I Minibank?

Hva koster Valutauttak i minibank?

Kontanter i minibank: Debetkort eller kredittkort

Når du tar ut penger i minibank i utlandet, må du - uansett hvilken bank du er i kunde i - betale et valutapåslag på 1,50-2,50 prosent av det beløpet du tar ut.

Les mer

Hvor er det lurt å ta ut euro?

– Det lønner seg alltid å velge lokal valuta når du tar ut penger eller skal betaler for noe. Både minibanker, butikker og restauranter ønsker gjerne at du skal betale med norske fordi de tjener mer på dette. Det betyr at det blir dyrere for deg, sier hun. Ta dette i betraktning, hvor mye koster det å veksle til euro?

ValutaKunde selgerPer
USD Amerikanske dollar9.73571
EUR Euro10.16211
CHF Sveitsiske franc984.11100
DKK Danske kroner136.13100

Kan man bytte euro inn på konto?

I våre innskuddsautomater kan du veksle tilbake et utvalg valutasorter (sedler) til norske kroner for innskudd på konto i Nordea. På et utvalg steder finner du våre vekslingsautomater hvor du mottar norske kontanter når du veksler fra utenlandsk valuta. Kan jeg veksle valuta i DNB? Skal du ha valuta før ferien, bør du stikke innom DNB på Gardermoen. Her kan du nå veksle eller kjøpe valutabåde før og etter taxfreesonen.

Og et annet spørsmål, hvordan unngå valutapåslag?

Unngå de skjulte avgifter

For langt de fleste norske banker er det snakk om 1,75% av beløpet. Og du kan desverre ikke unngå det ved å bruke et annet kort, fordi valutapåslag som sagt finnes på alle norske bankkort og debetkort. En løsning er, at du veksler til den lokale valuta, før du handler.
Hvor mye penger kan man ta ut i minibank i utlandet? Hvor mye kan jeg ta ut i utlandet med bankkort? På bankkortet er det beløpsgrense for uttak i minibank i utlandet på 15 000 kroner. I noen land kan disse beløpsgrensene være lavere. Ved varekjøp er den øvre grensen pengene du har på kontoen men ikke mer enn 100 000 kroner.

Hvor veksle inn dollar?

Ja, du kan veksle amerikanske dollar til norske kroner i banken eller et vekslingsskontor, for eksempel FOREX, som blant annet ligger på Oslo sentralstasjon. Både bank og vekslingskontor tar et gebyr for å veksle. Hvor mye Euro kan man ta med til Norge? Det er ikke forbudt å ha med seg valuta eller andre betalingsmidler over 25 000 kroner til eller fra Norge, men du må melde ifra om det (deklarere) før du reiser. Du skal ikke betale avgift av beløpet.

Hva koster det å ta ut penger i minibank DNB?

Uttak i minibank med bankkort koster nå 10 kroner uavhengig av om det er i egne eller andre bankers minibanker (før 7 kroner i andres minibanker og gratis i DNBs egne minibanker). Prisendringen gjelder ikke brukere av Hvite kort (studentkort), unge under 18 år og brukere av kronekort og kontantkort.

By Lachlan Hackenbery

Hvor mye penger kan man ta med ut av Norge? :: Hvor mange GB streame TV?
Nyttige lenker