Hjem > H > Hva Koster Bensin?

Hva koster bensin?

Norge BensinpriserLiterGallon
NOK21.71082.181
USD2.3809.009
EUR2.2228.411

Les mer

Hvordan måle drivstofforbruk?

Forbruket kan enten uttrykkes i enheter etter hvor langt man kommer med en gitt mengde drivstoff (f. eks. km/L) eller inverst hvor mye drivstoff man bruker på en gitt avstand (for eksempel L/100 km). Førstnevnte måte brukes i USA (som mil per gallon, mpg), mens L/100 km måte er vanligst i Europa og resten av verden. Hvor mange liter på milen? Biler med oppgitt forbruk på 0,5 liter på mila, bruker ofte 0,8 på norske veier. Det viser målinger som Motor har gjort i forbindelse med den store vintertesten.

Hvor mye drivstoff på fly?

Norwegian oppgir 1,86 l flybensin pr. 100 km og passasjer i gjennomsnitt for et fullt fly. Dette flyet er 78% fullt med passasjerer. Det blir 2,38 l pr 100 km og flypassasjer. Også, hvor mye bruker du på bensin i måneden?

Gj.snitt kostnad pr. årGj.snitt kostnad pr. dag
Rentekostnad13.750 kr38 kr
Drivstoff*11.255 kr31 kr
Forsikring14.000 kr38 kr
Andre kostnader20.708 kr57 kr

Og et annet spørsmål, hvor mange liter diesel bruker en bil per km?

Den mellomstor dieselbil bruker gjerne ca. 0,5 på mila på langkjøring. For bykjøring er det raskt oppe i 0,6-0,7. Du kan også spørre hvor mye er det vanlig å kjøre i året? I følge SSB var gjennomsnittlig årlig kjørelengde for personbil i 2020 ca. 11.200 km. Skal du beregne kjørelengde er det greit å kjenne til ca. hvor langt du kjører i snitt hver måned for så å gange det opp med 12 måneder.

Og et annet spørsmål, hvor langt kan man kjøre på tom tank?

Det finnes det faktisk ikke noe entydig svar på: – Nei, dette varierer fra bil til bil, det mest vanlige er et sted mellom fem og ti liter. Det tilsvarer da normalt sett syv til 12 mil. Hvor lenge kan man lagre bensin? Bensin kan lagres i flere år

Men hvis lokket ikke er skrudd på og er tett, tanken er ikke tett, eller at tanken oppbevares i for høy temperatur, kan den imidlertid miste sin fordampningsegenskap langt raskere, noe som altså kan gi startproblemer og ujevn gange.

Man kan også spørre hva er overkjørte kilometer?

Overkjørte kilometer betyr at en bil har gått vesentlig lenger enn det oppgitte gjennomsnittet i godkjent prisliste. Underkjørte kilometer betyr at bilen har gått vesentlig kortere enn det oppgitte gjennomsnittet i godkjent prisliste.

By Gardener

Kan man lade plug in hybrid på ladestasjoner? :: Hvor mye bensin bruker en bil på 1 km?
Nyttige lenker