Hjem > H > Hva Koster En 15 Min Dusj?

Hva koster en 15 min dusj?

Så mye koster en dusj

En gavmild dusj serverer gjerne 16 liter i minuttet, så bruker du da 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Hvis du liker en 35 grader behagelig, varm dusj og strømprisen ligger på rundt 1,50 øre/kWh, så koster en dusj rundt 8 kroner.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva koster en dusj i dag 2022?

En dusj koster deg én krone

Vil du spare penger, er det lurt å se på om du kan redusere på dusjingen. Dusjer du i fem minutter, bruker du omtrent 80 liter vann. Det går med omkring 2,5 kWh for å varme opp vannet, så med dagens strømpriser koster dusjen deg litt over 1 krone.
Ta dette i betraktning, hva koster 30 min dusj? Hvis du liker en 35 graders behagelig, varm dusj og kilowattprisen ligger på rundt en krone, koster en dusj omtrent 6 kroner. Det kan høres ganske lite ut, men er man fire personer som dusjer like mye, er det en kostnad på 24 kroner hver dag i rene strømutgifter.

Hva er strømprisen akkurat nå?

Strømprisen i Oslo akkurat nå er 193,11 øre per kWh (spotpris uten MVA, avgifter og nettleie). Gjennomsnittsprisen i dag er 194,28 øre. Klokken 20-21 er strømmen dyrest. Da er prisen 205,35 øre. Tilsvarende, hvor mye koster det å varme opp 200 liter vann? Et badekar tar typisk 200 liter, noe som krever 7 kWh å varme opp til 40 grader. Med samme strømpris vil et bad koste fem kroner og 95 øre.

Dessuten, hvor dyr er strømmen nå?

Dagens strømpris vil variere fra 3.09 kr til 3.94 kr inklusiv avgifter og nettleie, en forskjell på 84.74 øre, slik at det er en del å spare med å flytte strømforbruket til når strøm er billigst. Endring fra i fjor er 122.62 % og prisen i dag skulle vært 1.51 kr inklusiv avgifter og nettleie. Også, når er det billigst å dusje i dag? – Det er som regel billigere å dusje på kvelden før man legger seg, enn det er på morgenen. Elbilen bør lades etter kl 22 på kvelden og før kl 06 om morgenen.

Ta dette i betraktning, når er det billigst strøm i døgnet?

Den billigste strømmen får du på natten. Som regel blir strømmen billigst rundt midnatt, og når det aller billigste punktet mellom kl. 03.00 og 04.00. Når er det billigst å dusje? Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje. Den billigste strømmen får du i lavlastperiodene, altså når færrest bruker strøm, gjerne mellom 22-07.

Ta dette i betraktning, hvor mye koster en dusj nå vg?

Det gjør samtidig at hverdagslige ting blir dyre. En ti minutter lang dusj med et «sjenerøst» dusjhode vil koste over 31 kroner i det dyreste tidsrommet mandag. Snittprisen for en tilsvarende dusj mandag vil ligge på 22 kroner. Sjekk dusjindeksen lenger ned i saken.

By Sanfred Utter

Når er strømprisen dyrest? :: Hvor mye er 1 GB lagring?
Nyttige lenker