Hjem > H > Hva Er Presentasjon I Film?

Hva er presentasjon i film?

1b Presentasjon

I presentasjonsdelen blir vi kjent med personer, gjenstander og hendelser som får avgjørende betydning senere i fortellingen. Det er også viktig at hovedkonflikten presenteres tidlig i filmen.

Les mer

Så, hvordan å analysere en film?

film

Næranalyse

  1. Dykk ned i filmens handling, fortelleteknikk og dramaturgi.
  2. Velg gjerne ut scener du vil se nærmere på.
  3. Ta så med deg spørsmålene dine videre i næranalysen.
Derav, hvordan analyserer man en dokumentar? Hva er de sentrale påstandene og argumentene i dokumentaren?
  1. Formuler med dine egne ord hva de viktigeste poengene og påstandene i dokumentaren. Er det noen sitater fra dokumentaren som viser påstandene tydelig?
  2. Formuler med dine egne ord hvordan dokumentaren helt konkret underbygger (argumenterer for) disse påstandene.

Hvordan finne budskapet i en tekst?



Vi må skille mellom hva en tekst handler om, og hva forfatteren bruker for å få dette fram. Ved å forsøke å svare på spørsmålet "Hva vil egentlig forfatteren si oss noe om?" finner vi tekstens TEMA. Eksempler på temaer i litteraturen er KJÆRLIGHET, ENSOMHET, ALDERDOM, PUBERTET.
Hva er motiv i et dikt? Sammenlikner vi en tekst med et fotografi, er motivet det vi kan se på bildet: en situasjon, en opplevelse eller et inntrykk som kan danne utgangspunkt for ei fortelling eller et dikt. Fotografiet ovenfor viser en voksen mann og et barn som holder rundt hverandre, kanskje far og datter.

Hva er fortellermåter?

Når du skriver en historie, kan du bruke fortellemåtene handlingsreferat, skildring, tankereferat, replikker og indirekte tale. Du bør gjøre deg kjent med de fem fortellemåtene. Hvilke synsvinkler en forfatter kan velge mellom? Det finnes to hovedtyper, en der fortelleren tilsynelatende vet alt om personene i teksten, og en der fortelleren står utenfor og bare refererer det som skjer. Den første varianten kalles allvitende synsvinkel og den andre refererende synsvinkel.

Hvordan skildre?

Når vi skildrer, beskriver vi for eksempel steder, miljø og/eller personer på en direkte eller indirekte mål. Ord fra ordklassene adjektiv og verb er gode hjelpemidler når vi bruker sansene våre til å skildre. Vi kan velge ord som gir mottakeren et positivt, nøytralt eller negativt inntrykk. Du kan også spørre hvordan er spenningskurven? I flere typer tekster kan du møte ett eller flere høydepunkt. Dette er steder der det er spesielt spennende, dramatisk eller morsomt. På toppen av en slik spenningskurve finner vi vendepunktet. Etter vendepunktet avtar spenningen.

Derav, hva betyr miljø og klima?

Det innebærer naturvern, vern av ressurser, redusere utslipp og om å ta vare på artsmangfoldet. Det handler om å ta vare på nærmiljø og planeten slik at både vi og våre etterkommere skal kunne leve gode liv.

By Wheeler Fenstermacher

Hva mener vi med Tilnærmingspolitikk? :: Hva er en miljøskildring?
Nyttige lenker