Hjem > H > Hva Er Den Eldste Tegneserien?

Hva er den eldste tegneserien?

Knoll og Tott er en amerikansk tegneserie. Den blir ofte regnet som verdens eldste moderne tegneserie. Den første versjonen, inspirert av Wilhelm Buschs bildefortelling Max und Moritz (1865), ble startet i 1897 av Rudolf Dirks (1877–1968) under tittelen The Katzenjammer Kids.

Les mer

Hva betyr Knoll og Tott?

Knoll og Tott (originaltittel The Katzenjammer Kids) er en tegneserie skapt av tysk-amerikaneren Rudolph Dirks (1877-1968). Den regnes av mange for å være verdens første moderne tegneserie, med mulig unntak av The Yellow Kid. Så, hvor bor knoll og tott? desember 1897. I Norge ble den tatt inn i ukebladet Vor Tid i 1909, men meldte i 1912 overgang til Hjemmet. I Knoll og Tott er afrikanerne halvnakne, ville mennesker som springer rundt med enorme lepper og er ganske hissige.

I forhold til dette, hva er typisk for tegneserier?

Tegneserier er tegnede historier eller situasjoner, en rekke illustrasjoner presentert i sammenheng. Visuelt har tegneseriene mye til felles med malerkunst, vitsetegning og karikaturer, mens det fortellertekniske ofte ligger nærmere litteratur og film. Tilsvarende, hva heter den aller første tegneserie utgivelsen som ble trykket i norge? Først ut er fantasytegneserien «Atlantis». Den vant tegneseriekonkurransen til «Norsk Ukeblad» i 1942, og var den gang kreditert pseudonymet Erik Glende. I virkeligheten var dette Arnold Jacoby og Mosebekk-brødrene. Hovedpersonen er Stein, som sendes bort fra Atlantis på oppdrag i Frankrike på 1600-tallet.

Ta dette i betraktning, hvem er kaptein vom?

Urinsyrenivået kan ha større betydning for utvikling av kardiovaskulær sykdom enn hittil antatt. Bruk av fruktose som søtningsmiddel i ferdigprosessert mat har vært sterkt økende. Tegneserien Knoll og Tott med blant annet kaptein Vom ble laget av amerikaneren Rudolph Dirks (1877 – 1968). Følgelig, er knoll og tott kryssord?

OrdAnt. ordDato
erteris12006-10-20
radarpar12010-04-22
brødrepar12010-01-16
julehefte12009-11-08

Hvor kommer Fantomet fra?

Fantomet (The Phantom på originalspråket) startet opp i amerikanske aviser den 17. februar 1936. De første stripene ble tegnet av Lee Falk selv, men etter kort tid overlot han tegnearbeidet til Ray Moore. Moore hadde arbeidet som assistent for Phil Davis, tegneren av Mandrake, Falks andre store tegneserie. Følgelig, hvor gammel er tegneserier? Tegneserie kom i bruk allerede på 1800-tallet, men det var på 1950-tallet, med krigs- og westernserier som de mest dominerende, tegneserien ble populær. Populariteten til tegneserie har vært dalene siden 1990-tallet, men de senere årene er det en sjanger som har blitt veldig populær igjen.

Ta dette i betraktning, hva handler tommy og tigern om?

Tommy og Tigern (engelsk: Calvin and Hobbes) er en amerikansk avistegneserie om gutten Tommy (Calvin) og hans tøytiger Tigern (Hobbes) og hvordan han takler oppveksten. Den er skrevet og tegnet av Bill Watterson. Tommy og Tigern ble først utgitt i 1985, og har vært å finne i 2400 aviser.

By Torey Leland

Hvordan lage din egen tegneserie? :: Hvordan skru opp lyden på vekkerklokke?
Nyttige lenker