Hjem > H > Hva Er Forskjellen På En Kommune Og En Fylkeskommune?

Hva er forskjellen på en kommune og en fylkeskommune?

Som offentlig myndighetsorgan har fylkeskommunen en selvstendig status både i forhold til det statlige statsforvalterembetet og i forhold til kommunene innenfor fylkets grenser. De oppgaver som fylkeskommunene ivaretar er imidlertid i stor grad fastsatt og regulert av statlig lovgivning.

Les mer

Er Vestfold på Sørlandet?

Vestfold er et geografisk område og et tidligere fylke på Østlandet i Norge, som fra 2020 utgjør den minste delen av Vestfold og Telemark fylke. Det er fremdeles (per februar 2022) eget valgdistrikt. Så, hvor er gamle vestfold? Vestfold ligger på vestsiden av Oslofjorden og Drammensfjorden, og strekker seg vestover til Langesundsfjorden og åsene vest for Lågendalen. Vestfold ble opprettet som administrativ enhet ved innføringen av eneveldet først i 1660-årene under navnet Tønsberg og Brunla amt.

I forhold til dette, hva betyr porsgrunn?

Porsgrunn var en egen bykommune inntil 1964, da Eidanger og Brevik ble innlemma. Navnet kommer av pors og grunn, som betyr 'lav slette'. Den eldste delen av byen er på østsida av Porsgrunnselva, der man finner torget og rådhuset. Angående dette, hva er porsgrunn kjent for? Historisk har Porsgrunn Porselænsfabrik på vestsiden av Skienselva vært viktig for byens utvikling. Eidanger har et betydelig hagebruk og mange gartnerier. Porsgrunns Dagblad, som kommer ut i Porsgrunn, hadde i 2016 et opplagstall på 3393.

Hva kaller man de som kommer fra Trondheim?

Trondheim Tråante
LandNorge
FylkeTrøndelag
Statuskommune
InnbyggernavnTrondhjemmer, trondheimer
Man kan også spørre er porsgrunn og skien samme by? Porsgrunn/Skien er et tettsted og en dobbeltby i Vestfold og Telemark fylke, og består av de historiske byene Skien, Porsgrunn, Brevik, Stathelle og Langesund. Disse byene utgjør nå en sammenhengende tettbebyggelse, definert som et tettsted av Statistisk sentralbyrå.

Også, når var skien hovedstad?

1716 — Slottsloven, det danske styringsorganet i Norge, holder til her pga den store nordiske krigen (1700-1720). 1716 — Skien er en kort stund Norges hovedstad! Også, hvor ligger skjeen? Skien er en kommune i Vestfold og Telemark fylke, nord for Porsgrunn, Bamble og Drangedal. Kommunen grenser til Nome og Midt-Telemark i vest, til Kongsberg i nord og til Siljan i øst. Den ble opprettet i 1964 av bykommunen Skien og de tidligere kommunene Gjerpen og Solum samt en mindre del av Holla.

Hvordan komme seg fra Oslo til Skien?

Tog Oslo–Skien med Vy er en miljøvennlig og behagelig måte å komme seg mellom de to byene på. Setter du deg på toget i Skien en tidlig morgen for å reise inn til Oslo, kan du nyte turen i ro og fred i stillevognen.

By Marcell

Hvilken Tempobetegnelse i musikkens verden betegner jevnt rolig noe langsomt? :: Hva kaller man folk fra Skien?
Nyttige lenker