Hjem > H > Hva Er En Sangha?

Hva er en Sangha?

Sangha er den tredje av buddhismens «tre juveler», ved siden av Buddha og dharma. Sangha betegner vanligvis spesifikt buddhismens ordinerte munker og nonner, det vil si den monastiske ordenen, som adskilt fra legfolket.

Les mer

Hva er Buddhas fotavtrykk et bilde på?

Buddha og buddhistiske symboler

Disse symbolene er Buddhas fotavtrykk, som symboliserer Buddhas oppnåelse av Nirvana på jorden, det berømte dharmahjulet som symboliserer den åttedelte veien, samt lotusblomsten, som representerer sinnets renhet, opplysthet og nirvana.
Hva heter de hellige skriftene i buddhismen? Tripitaka er samlingen av de buddhistiske kanoniske skriftene.

Man kan også spørre hva skjer i et buddhistisk tempel?

I templene står eller ligger det gjerne store Buddha-statuer, og mange av disse er rene kunstverk og svært verdfulle. Det foretas puja (dyrkelse) i form av sang, meditasjon og ofring av blomster og røkelse til hans ære. Pagoder eller stupaer er ofte knyttet til templene, men kan også stå alene. Så, hva betyr parinirvana? Parinirvāṇa (sanskrit; pali: parinibbāna) er et begrep i buddhismen; som vanligvis blir brukt til å referere til nirvana-etter-døden, som inntreffer ved døden av den menneskelige til noen som har oppnådd nirvāṇa i hans eller hennes levetid.

Tilsvarende, når tenner buddhistene lykter?

Vesak er buddhistenes viktigste høytid. Den feires i april/mai. De spiser god mat, leker, synger og gir hverandre kort og gaver. De pynter husene sine med lykter og flagg. Dessuten, hvor mange høytider har buddhismen? Vesak er en buddhistisk feiring av Buddhas fødselsdag, oppvåkning og død. Ifølge theravadabuddhismen skal disse tre hendelsene i Buddhas liv ha skjedd på samme dato. Vesak blir av mange regnet som den mest hellige tiden i den buddhistiske kalenderen, særlig på Sri Lanka.

Hva mener buddhister om tilgivelse?

Det finnes ingen Gud som kan tilgi synd, men den kan veies opp ved fromme handlinger slik at effekten nøytraliseres. I buddhismen oppfordres man til å angre på det man har gjort galt slik at det ikke skjer igjen, men skyldfølelse regnes som en negativ sinnstilstand som det er ufornuftlig å dvele ved. Derav, kan buddhister drikke alkohol? Annet: Buddhistene har fem leveregler: ikke ta liv, ikke stjele, ikke misbruke seksuelt, ikke lyve og ikke drikke alkohol. Buddhister har ingen ritualer som bønn eller lignende, det er basert på frivillighet av å forstå forskjellen på det gode og det onde.

Hva er samsara i hinduismen?

Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India.

By Glaser Fadley

Hva er de tre drivkreftene i sinnet som fører til smerte og utilfredshet ifølge buddhismen? :: Hva er buddhistenes 5 leveregler?
Nyttige lenker