Hjem > H > Hva Er Forskjellen På Strategi Og Taktikk?

Hva er forskjellen på strategi og taktikk?

Forskjell. Strategi og taktikk er ikke det samme. Taktikk er en komponent i en strategi og er per definisjon et middel for å oppnå et bestemt mål. En strategi er derimot den overordnede planen som krever at en eller flere taktikker implementeres for å bli oppfylt.

Les mer

Hvordan implementere ny strategi?

Tips til hvordan du kan lette implementeringen

  1. Gjør et grundig forarbeid og planlegg implementeringen godt.
  2. Etabler klare mål.
  3. Kommuniser målene tydelig til dine medarbeidere.
  4. Definér og beskriv helt konkret de nøkkeloppgavene som må gjennomføres.
Man kan også spørre hva er en markedsstrategi? Markedsstrategi er opplegg og planer med sikte på å nå bestemte mål med utgangspunkt i en markedssituasjon. Målet kan for eksempel være å skaffe seg markedsandel i nytt marked, å opprettholde egen markedsandel eller øke den i forhold til konkurrentene.

Hva er en bedrifts strategi?

Bedriftsstrategien er den overordnede strategien som er valgt. Bedriftsstrategien forteller hvordan bedriften skal arbeide for å realisere målene sine. Dersom bedriften for eksempel har en målsetting om å bli større, kan den velge mange ulike bedriftsstrategier for å nå målet. Ta dette i betraktning, hva er forskjellen på visjoner og mål? En visjon er et langsiktig, inspirerende mål du (eller virksomheten) aldri helt når. Visjonen uttrykker virksomhetens fundamentale eksistensgrunnlag og bør på plass først. Hvorfor virksomheten i det hele tatt er til, hvilken hovedforskjell den skal gjøre i samfunnet. Visjonen er virksomhetens ”hvorfor”.

Hva er et overordnet mål?

Overordnede mål er langsiktige og strategiske, og målene er med på å realisere en virksomhets visjon og forretningsidé. En virksomhet kan ha overordnede mål på områder som markedsføring, produksjon, personale, IKT, forsking og utvikling. Disse målene kan være kvalitative eller kvantitative. Hva er et selskaps visjon? En visjon gir mening og skaper en hensikt for dere og andre. Visjonen samler alle i selskapet rundt et felles bilde av hvor dere skal, og gir retning for alle aktiviteter.

Hvordan definere målbilde?

Målbildet utarbeides på virksomhetsnivå og blir en rettesnor for å iverksette tiltak. Det viktigste du gjør i starten av arbeidet er å løfte blikket og se fremover. Hvordan arbeidet organiseres, vil variere ut fra virksomhetens størrelse og behov. Ta dette i betraktning, hva betyr målbilde? Det defineres som «visjon for fremtidig situasjon». En ekspert på endringsledelse (en oversettelse av change management) skriver i en blogg: «Et målbilde kan forstås som et bilde eller en beskrivelse av alle relevante målformuleringer knyttet til å løse de utfordringer som er identifisert.

Hva er en operativ leder?

Lederen har normalt det øverste ansvaret i en virksomhet. En skiller mellom operativ (daglig) ledelse og formell ledelse (d.v.s juridisk ledelse). I en bedrift vil en operativ ledelse være «daglig leder», mens formell juridisk leder eller ansvarlig vil være «styreleder».

By Torbert Chamanlal

Hva menes med strategisk? :: Hvordan heve kompetanse?
Nyttige lenker