Hva er konkreter?
Konkreter er et virkemiddel vi kan ta i bruk for å visualisere ord, for å bidra til økt forståelse, for å bekrefte forståelse og som et redskap for å holde på barns oppmerksomhet. Dessuten kan bruk av konkreter være spennende, for konkreter kan brukes til å dramatisere hendelsesforløp, for eksempel fra ei bok.
Hva er prinsippene for anerkjennende kommunikasjon?
Anerkjennende kommunikasjon handler om at du ser og møter barnet med forståelse og tar opplevelsene, tankene og følelsene deres på alvor. Det handler om å se, lytte, speile og bekrefte den andre gjennom blikk og kroppsspråk og gjentakelse av det den andre sier. Tilsvarende, hvordan stimulere til språkutvikling? Dette kan du gjøre for å stimulere barnets språkutvikling
- Snakk med barnet: Det er aldri for tidlig å snakke skikkelig med barnet.
- Lytt til barnet: Vær en engasjert lytter.
- Ikke påpek feil: Unngå å si ”Det heter ikke fali, men farlig”.
- Utvid det barnet sier: Bruk barnets utspill som et utgangspunkt.
Deretter, hva er fortellerkompetanse?
Evnen til å fortelle øker med alder, modning og erfaring
De voksne kan hjelpe til med å drive barnas fortellinger framover for eksempel ved bruk av bekreftende, oppklarende og reflekterende spørsmål. Erfaring med fortellinger og trening i å fortelle styrker fortellerkompetansen. Man kan også spørre hvorfor bruke konkreter i matematikkundervisningen? Arbeider man bare med konkreter, vil man ikke utvikle forståelse av tall og symboler. Det er nødvendig å knytte representasjonene sammen og vise at de er to sider av samme sak. For elever som presterer lavt i matematikk, er det særs viktig å oppdage sammenhenger mellom ulike representasjoner.
Og et annet spørsmål, hva er språkleker?
Barn som har høy fonembevissthet, har en lettere vei til å lære å lese og skrive. For å rette barnets oppmerksomhet mot lydene i språket, må vi fjerne fokuset fra innholdet i det vi sier. Det gjør vi ved å leke og tulle med språket, lage tøyseord, og si eller synge rim og regler. Du kan også spørre hva er en kommunikasjonsform? Kort forklart går det ut på at individer utveksler et budskap seg imellom ved hjelp av et felles symbolsystem. Måten vi kommuniserer på og hvilke kanaler vi kommuniserer gjennom, er i stadig forandring. Vi kaller det for kommunikasjonsformer.
Angående dette, hvordan skape tillit hos barn?
Tips for en trygg relasjon:
- Vis at du bryr deg.
- Gi rom til barnets vanskelige følelser.
- Vis interesse for hva barnet/ungdommen er opptatt av.
- Hjelp barnet/ungdommen å lære å regulere følelser.
- Anerkjenn styrker og god adferd.
- Gjør ting sammen.
- Sett grenser med omsorg og kjærlighet.
Hvordan kan du hjelpe et barn til å lære å snakke?
Hvordan starte samtalen
- Prøv å se situasjonen fra barnets side.
- La barnet fortelle med sine ord og i sitt tempo.
- Ikke forhør barnet.
- Bruk god tid.
- Fortell barnet at uansett hvor vanskelig det kjennes nå, så er det mulig å få hjelp, og at du skal sørge for at han eller hun får den hjelpen han/hun trenger.