Hjem > H > Hva Er Innsats I Kroppsøving?

Hva er innsats i kroppsøving?

Innsats i faget kroppsøving innebærer at eleven prøver å løse faglige utfordringer etter beste evne uten å gi opp, viser selvstendighet og utfordrer egen fysiske kapasitet. Det innebærer at eleven samarbeider med andre og bidrar til at andre lærer i faget.

Les mer

Hva er nytt i læreplanen?

Læreplanene har fremdeles kompetansemål, men kompetansebegrepet er fornyet: Kompetanse er å kunne tilegne seg og anvende kunnskaper og ferdigheter til å mestre utfordringer og løse oppgaver i kjente og ukjente sammenhenger og situasjoner. Kompetanse innebærer forståelse og evne til refleksjon og kritisk tenkning. Du kan også spørre hvorfor lek i kroppsøving? Leken er en arena for utvikling og læring, og for sosial og språklig samhandling. Gjennom lek kan du oppleve glede, humor, spenning og engasjement. Kroppsøving skal bidra til at du lærer, sanser, opplever og skaper med kroppen – alene og sammen med andre.

Også, hva skal elevene lære i kroppsøving?

Faget skal gi elevene fysiske utfordringer og mot til å tøye egne grenser, i både spontan og organisert aktivitet. Opplæringen i kroppsøving skal ta vare på både tradisjonelle og alternative bevegelsesaktiviteter i faget og stimulere til eksperimentering og kreativ utfolding. Man kan også spørre hvordan vurdere egen kompetanse? Å vurdere egen kompetanse handler om at de vet hva de får til i faget, eller lærefaget, sett opp mot kompetansemålene i læreplanen." Elevene må kunne vurdere sitt eget arbeid så objektivt som mulig, slik at de vet hvor godt de presterer - og at de reflekterer over sin egen læring.

Hvorfor karakter i gym?

Tilbakemeldingene, det viktigste verktøyet for videre læring, blir glemt. Først når karakteren fjernes tar de til seg tilbakemeldingen. Karakterer gjør også at elever blir mer opptatt av å lære seg de kompetansemålene som lett lar seg teste på prøver. Andre, men like viktige kompetansemål, blir nedprioritert. Man kan også spørre hva er det viktigste med fagfornyelsen? Med fagfornyelsen får vi nettopp en fornyelse av fagene i skolen og fagopplæringa. De fleste av fagene er de samme, men læreplanene forandres og justeres for å gi mer rom for dybdelæring. Dette er helt på sin plass etter at læreplanene har vært mer eller mindre uforandret siden 2006.

Hva er nytt med Fagfornyelsen?

Fagfornyelsen omfatter en ny Overordnet del – verdier og prinsipper for grunnopplæringen som kommer i stedet for generell del. Fornyelsen omfatter også prinsipper for opplæringen og læringsplakaten som nå inngår i overordna del, og alle læreplanar for fag i grunnskolen og i videregående opplæring. Angående dette, hva står lk20 for? Alle skoler skal ta i bruk de nye læreplanene – Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020 (LK20) – fra høsten 2020. Dette innebærer at frittstående skoler fra skoleåret 2020-2021, skal følge nye læreplaner, eller annen godkjent plan som sikrer jevngod opplæring.

Derav, hvorfor tror du at lek og aktivitet utendørs får en større rolle i kroppsøvingsfaget?

Et tydeligere rom for leken som emne i kroppsøvingsfaget gir større muligheter for metakognisjon og dybdelæring. Leken gir mange måter å være kroppslig tilstede på, for eksempel ved å bruke objekter, være nysgjerrig og utforskende, tenke, føle og oppleve kontakt og tilhørighet.

By Shipman Simeon

Hvordan er eksamen i kroppsøving? :: Hva koster Windows 10 lisens?
Nyttige lenker