Hjem > H > Hva Er Min Metabolisme?

Hva er min metabolisme?

Metabolisme er det vi kaller kroppens forbrenning av næringsstoffer for å sikre energitilførsel og stoffer som er nødvendige for at kroppen skal fungere.

Les mer

Derav, hva består kalorier av?

Det er de energigivende næringsstoffene i maten som inneholder kaloriene. Energigivende næringsstoffer er fett, karbohydrater, proteiner (og alkohol). Det er ulik mengde kalorier i de ulike næringsstoffene. Fett er det næringsstoffet som inneholder mest kalorier. Så, hvor mange gram fett pr kg kroppsvekt? Anbefaling: minimum 0,5 gram pr kg kroppsvekt.

For ikke å forstyrre hormonbalansen i kroppen bør du få i deg et minimum av fett. Så lenge du ikke ligger under 0,5 gram pr kg kroppsvekt, så kan du innta så mye eller lite du vil.

Hvor mange gram fett per dag?

Minimum 30 prosent av ditt totale energiinntak bør komme fra sunt og minimalt behandlet fett. For en inaktiv person på 70 kilo vil det si 60–75 gram fett daglig, eller fire–fem spiseskjeer. Grunnen er at fett rommer så mye energi per gram. Hvor langt må man gå for å forbrenne 1000 kalorier? Men veiledende kan vi si at for å forbrenne 1000 kalorier, må du gå rundt 2 timer og et kvarter, eller løpe omtrent 1,5 time.

Derav, hvor mange kalorier forbrenner 12000 skritt?

12 000 skritt: ca. 360 kalorier og 6 km. Hvor langt er 20 000 skritt? Beregne skritt i meter

Går du 20000 skritt hver dag vil det altså tilsvare 15,2 km eller 15240 meter.

Hvor mange kalorier for å gå ned 2 kg i uka?

For å miste 1 kilo kroppsvekt, må du opprette et underskudd på omtrent 7 700 kalorier. Det betyr at du må ha et kaloriunderskudd på 15 400 kalorier for å gå ned 2 kg i uka! Hvor mye forbrenner du i løpet av en dag? Det kommer helt an på hvor mange kalorier man trenger i utgangspunktet. Vi sier at man bør være ca 500 kalorier i underskudd hver dag for å gå ned i vekt. Det betyr at om man trenger 2500 kalorier om dagen, så spiser man ca 2000 i stedet.

Også, hvor mange kalorier for å gå ned 1 kg i uka?

For å gå ned i vekt må du ligge i kalori underskudd. 1 kilo på en uke tilsvarer et kaloriunderskudd på ca. 1000 kalorier om dagen eller 7000 kalorier i uka. For å klare å trene bort en kilo fett må du altså trene 1,5-2 timer 7 ganger i uka.

By Lili

Hva er forskjellen på puls og hjertefrekvens? :: Hva er Hvileenergi?
Nyttige lenker