Hjem > H > Hva Er Ikke Lov Å Ta Med Fra Sverige?

Hva er ikke lov å ta med fra Sverige?

Det er ei kvote på til saman 10 kilo kjøt, kjøtvarer, ost og fôrvarer når du reiser til Noreg frå eit anna EØS-land. Denne grensa på 10 kilo gjeld ikkje hunde- og kattemat, berre anna dyrefôr. Ut over kvota er det verdigrensa som avgjer kor mykje matvarer du kan handle utan å betale norske avgifter.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvilke varer er tollfrie å handle?

Unntak fra forenklet fortolling er varer hvor myndighetene krever full fortolling. Eksempler på dette er kunst, antikviteter, samt restriksjonsbelagte varer som alkohol, tobakksvarer, legemidler, kosttilskudd og alt av mat- og drikkevarer. Kan man ta med poteter fra Sverige til Norge? Forbudet gjelder innførsel fra alle land, inkludert fra våre skandinaviske naboer. Skal du på handletur til Sverige, må du med andre ord passe på å ikke ta med deg poteter fra fruktdisken. Dersom du blir stoppet, blir potetene konfiskert. Er det bare snakk om mindre mengder poteter, slipper du ytterligere konsekvenser.

Ta dette i betraktning, hva har jeg lov til å ha med over grensa?

Verdigrensa Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale toll og avgifter. Er utanlandsopphaldet kortare, kan du éin gong i løpet av 24 timar ta med deg varer for 3 000 norske kroner toll- og avgiftsfritt. Og et annet spørsmål, er det lov å ha med egg fra sverige? - Forbudet mot å ta med seg poteter er gammelt og godt kjent for de fleste som er ofte i Sverige på handletur. Tidligere var det også forbudt å ta med seg egg over grensen, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i grensekontrollen Tollregion Øst-Norge til NTB.

Så, hva er kvoten inn til sverige?

kvoten

Kvote

VaretypeMengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 %1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 %1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 %2 liter
Er det toll på varer fra Sverige? Handle fra nettbutikk som ikke er VOEC-registrert Når du handler varer fra en utenlandsk nettbutikk/e-markedsplass som ikke er VOEC-registrert eller kjøper varer fra en privatperson i utlandet, må du i de fleste tilfeller betale importavgifter.

Ta dette i betraktning, hva beregnes merverdiavgiften av?

Det skal i utgangspunktet beregnes merverdiavgift ved omsetning av alle varer og tjenester. Deretter, er toll og mva det samme? Toll og merverdiavgift er begge avgifter som den norske stat har pålagt privatpersoner og bedrifter å betale, men mens tollsatsene skal beskytte norske bedrifter mot konkurranse fra utlandet, så er merverdiavgiften en generell avgift som gjelder alle varer og tjenester (se unntak nedenfor) omsatt i Norge, eller

I forhold til dette, er det lov å ta med planter fra sverige til norge?

Det nye EU-regelverket gjelder foreløpig ikke i Norge. Dermed kan man ta med seg blomster og bær fra våre naboer og inn i landet. Tollstasjonene vil ikke sette inn ekstra ressurser som følge av regelendringene.

By Bev Cirota

Hva er et organ Quizlet? :: Hvordan fungerer ikke forstyrr?
Nyttige lenker