Hjem > H > Hva Er Nelfo 5 Sikre?

Hva er Nelfo 5 sikre?

Nelfo utvikler sjekklister for en rekke forskjellige formål. Du finner sjekklister for blant annet bolig, landbruk, enkle næringsbygg, elbil, ekom og brann. De 5 Sikre for boligdokumentasjon er akseptert av dsb som et minstekrav til dokumentasjon i boliger.

Les mer

Angående dette, hva er fse forkortelsen for?

Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (fse) oppstiller sikkerhetskrav for arbeid (eller annen aktivitet) på eller nær ved elektriske anlegg for å unngå skade på liv, helse eller materielle verdier. Folk spør også hva er formålet med kontinuitetsmåling? Kontinuitetsmåling er en måling som brukes innen elektroteknikk for å kontrollere om en elektrisk leder og forbindelse er god. Spesielt er det jordleder som skal måles i hele sin lengde med alle termineringer i en elektrisk installasjon, og det benyttes et eget instrument til målingen.

Hvordan utføre isolasjonsmåling?

Isolasjonsmåling (megging)

  1. Slå av spenningen på anlegget.
  2. Koble fra utstyr som inneholder elektroniske kretser. Slikt utstyr kan nemlig bli ødelagt av målingen.
  3. Koble den svarte målepinnen (merket Earth) på PE jord-skinnen i fordelingsskapet, og la den stå der.
  4. Koble den røde målepinnen (merket Line) til én og én fase.
Også, hva er kravet for kontinuitetsmåling? Kontinuitetsmåling. Når vi foretar en kontinuitetsmåling, måler vi motstanden i alle jordingspunkter. Dette bør du gjøre med et måleinstrument som har en målestrøm på minimum 200 mA (0,2 A), slik at du kan oppdage eventuelle dårlige tilkoblinger.

Dessuten, hva menes med kontinuitet?

Kontinuitet er en ubrutt sammenheng, en utvikling som ikke blir avbrutt. Hva er bra kontinuitet? kravet i NEK400 sier at det ALDRI skal oppstå berøringspenning over 50V. Hvis du har målt kontinuitet og er under 2 ohm, er du innefor grensen for vanlige 230/400V anlegg.

Angående dette, hva er kravet til isolasjonsresistans?

Isolasjonsresistansen skal minst være 0,5 Mohm for hver kurs. Dersom måling foretas, skal måleverdien oppgis. Måling utføres hvis man er i tvil om gulv og vegger er isolert fra jord. Måleverdier under 50 kohm medfører krav til jordet installasjon. Kan man trekke rør til el selv? Derimot, ingen kan nekte deg å trekke k-rør i din egen vegg, selv med kabler, men å koble det til el-anlegget er i ikke ihht lovverket.

Man kan også spørre kan man legge opp strøm selv?

Fordi en stikkontakt er en fast elektrisk installasjon, skal det overlates til fagfolk å koble stikkontakt, dette bør du ikke gjøre på egenhånd.

By Beverlee

Hva er Websikre farger? :: Hva er sluttkontroll Elektro?
Nyttige lenker