Hjem > H > Hva Er En Brahman?

Hva er en Brahman?

Brahman er et hovedbegrep i hinduistisk filosofi og teologi. Begrepet brahman refererer til verdens og universets enhet. Brahman oversettes ofte med verdensaltet, værensgrunnen eller gud.

Les mer

Hvilken religion tilhører Ganesha?

Ganesha, hinduisk guddom. Også, hva er parvatis ridedyr? Vart fødd for å beskytte Parvati, Shiva kom heim, Ganesha visste ikkje kven Shiva var og ville ikkje sleppe han inn til Parvati, Shiva vart sint og reiv av hovudet til Ganesha, Parvati trua med å øydeleggje verda, Shiva fann eit elefanthovud til Ganesha. Ridedyret er ei mus, med namn Mushika.

Hvor mange tilber Parvati?

Rundt 28% av alle hinduer tilber Shiva eller konen Parvati, som er gudinnen for hjem, ekteskap og familie. Hvor mange hender har Durga? Pilegrimsferd til hellige steder for å komme nærmere Gud. Vishnus kone er Lakshmi • Durga – åtte armer med våpen.

I forhold til dette, hvor mange høytider er det i hinduismen?

HøytidGrunnHvor
VijayadasamiDet gode sin makt over det onde, særlig Durga sine seirer over demonerHele India
Durga podja/DurgotsavaDyrkelse av DurgaBengal
Karva ChauthGifte kvinner utfører ritualer for å verne mennene sineNord- og Vest-India
Dipavali/divaliDet gode sin makt over det ondeAlle hinduer
Hvordan hinduismen oppstod? Hinduismen blir regnet som verdens eldste religion. Den er opp mot 4000 år gammel og har ingen kjent grunnlegger. Hinduer kaller troen sin sanatana dharma, den evigvarende orden. Hinduismen er en nasjonalreligion, uløselig knyttet til India, og derfor er den tradisjonelt ikke misjonerende.

Deretter, hvordan kan man oppnå moksha?

Moksha nås gjennom innsikt, gjennom yoga og askese, gjennom tilbedelse av guder eller på andre måter. Troen på steders frelsende kraft står sterkt i flere indiske religioner, spesielt hinduismen og jainismen. Her blir det å være på steder med frelsende kraft sett på som middel til å oppnå moksha. I forhold til dette, hvem er guden shiva? Shiva er hinduismens viktigste guddom ved siden av guden Vishnu og en rekke gudinner. Han har overtatt visse trekk fra den ambivalente vediske guden Rudra, men er i hovedsak en indisk guddom med røtter i forhistorisk tid.

Hvor mange guder har hinduistene?

Det finnes ikke ett gudsbegrep i hinduismen; det er ulike oppfatninger om hvordan guddommen fremtrer eller om det i det hele tatt finnes en høyeste gud. Likevel er det to guder som har dominert de siste to tusen årene: Vishnu og Shiva. Begge er svært sammensatte skikkelser.

By Lalitta

Hva koster gullnummer? :: Hvem er den store Gudinnen i hinduismen?
Nyttige lenker