Hjem > H > Hva Er En Ressurs?

Hva er en ressurs?

En ressurs er elementer eller menneskelige egenskaper som kan utnyttes økonomisk, eller som er til nytte på annen måte.

Les mer

Er Norge et bærekraftig samfunn?

Norsk økonomi ser ut til å være bærekraftig, da vår økonomiske formue - inkludert menneskelige ressurser - er økende. Men samtidig trekker faktorer som vidtrekkende konsekvenser av mulige klimaendringer, effekter av miljøgifter og en høy andel uføretrygdede i befolkningen i motsatt retning. Ta dette i betraktning, hva er bærekraftig utnyttelse? ➢ Bærekraftig utvikling er en samfunnsutvikling som imøtekommer dagens konsumbehov uten å forringe mulighetene for kommende generasjoner til å få dekket sine. ➢ Begrepet ble allment kjent etter Brundtlandkommisjonens rapport "Vår felles framtid" i 1987.

Deretter, hva er arbeidsintensiv industri?

En arbeidsintensiv produksjon betegner en produksjonsform som krever mye arbeidskraft per produsert enhet. En industri, en bedrift eller et prosjekt blir karakterisert som arbeidsintensivt når mange mennesker er sysselsatt i produksjonen. I forhold til dette, hva er infrastruktur quizlet? Den materielle infrastrukturen er veier, havner, vann- og kloakkledninger, kraftledninger, flyplasser, telekommunikasjoner osv. Den sosiale infrastrukturen er barnehager, skoler, helse- og sosialvern osv. Nærhet til råvarer har ofte vært en viktig faktor.

Hva ligger i begrepet internasjonal arbeidsdeling?

Internasjonal arbeidsdeling er knyttet til internasjonal handel og kan defineres som den spesialisering av produksjonen som foregår i to eller flere land i forbindelse med handel mellom landene. Deretter, hva er lokalisering geografi? Lokalisering, plassering eller stedfesting på et (geografisk) sted; det å fastslå eller bestemme et sted.

Hva menes med ringvirkninger i forbindelse med Industrilokalisering?

Hva mener med ringvirkninger i forbindelse med industrilokalisering? At virksomhet som er lokalisert et sted, påvirker annen virksomhet på det samme stedet. Ta dette i betraktning, hva er en kulturressurs? Kulturressurser er knyttet til menneskene selv og det menneskene har skapt. Kunnskaper og teknologi er viktige kulturressurser som gjør det mulig å utnytte naturressurser. En potensiell ressurs blir en aktuell ressurs når teknologi og økonomi gjør det mulig å utnytte ressursen.

Hva er et ensidig industristed?

Einsidig industristad er ein tettstad der industriverksemd er dominerande. Gjerne er det berre eitt føretak som dominerer staden. I Noreg er mange einsidige industristader bygd opp på grunn av rik tilgang på vasskraft i området.

By Otte

Hvilken iPhone har best batteritid? :: Hva er tidevannsenergi Quizlet?
Nyttige lenker