Hjem > E > Er Algebra Og Likninger Det Samme?

Er algebra og likninger det samme?

Algebra er den delen av matematikken som handler om strukturer, relasjoner og kvantiteter. I skolen er algebra ofte brukt som betegnelse på regning med bokstavuttrykk og ligninger.

Les mer

Så, hva betyr ordet algebra?

Algebra (fra arabisk: al-jabr «forening, kombinasjon») er en gren innen matematikken som kan beskrives som en generalisering og utvidelse av aritmetikken. Ordet ble først brukt av den persiske matematikeren al-Khwârizmî, som brukte ordet for å beskrive den handlingen han gjorde når han forenklet en ligning. Dessuten, når har du bruk for algebra? Med likninger og algebra gir vi mennesker et verktøy for å selv kunne endre på og tilpasse formler for å kunne regne ut det meste. På den måten er du ikke lengre prisgitt en kalkulator på nett, men kan gjøre egne, kritiske vurderinger. Da blir nettkalkulatorer et hjelpemiddel, og ikke den eneste måten å finne svar på.

Følgelig, hva er poenget med algebra?

En enkel definisjon av algebra er at det er den delen av matematikken som bruker bokstaver og symboler til å representere tall og mengde i formler og likninger. Hva skal man regne først? Det betyr at rett regnerekkefølge er å gange (multiplisere) før du legger sammen (adderer). Vi kan lage tilsvarende eksempler hvor vi deler og trekker fra. Du vil da på tilsvarende måte se at rett regnerekkefølge er å gange og dele (dividere) før du legger sammen eller trekker fra (subtraherer).

I forhold til dette, skal man gange eller minus først?

Helt grunnleggende matematiske regler dikterer at vi skal gjennomføre deling og ganging før vi går i gang med pluss og minus. Dersom regnestykket i tillegg har parenteser, skal parentesene regnes ut først. Hvordan regne ut en potens? Hvis du har forskjellige grunntall har man ikke så pene regler, men en ting som gjelder er at (a⋅b)n=an⋅bn. Vi kan for eksempel regne ut at (2⋅5)3=23⋅53=1000 og at (2⋅5)3=103=1000, så det blir det samme uansett hvordan man regner ut.

Er det likning eller ligning?

Ligning (eller likning) har flere betydninger: beregning av skatt. matematikk: formel som sier at to matematiske uttrykk er like store, se ligning (matematikk) Hva betyr i en likning? En ligning er matematiske uttrykk, variabler eller tall som er forbundet med likhetstegn. En ligning har derfor en høyre og en venstre side.

Hvordan løse en andregradslikning?

Hvordanandregradslikningerandregradslikningandregradslikninger

andregradslikning

ax2+bx+c=0a≠0, b≠0,c≠0
ax2=0b=c=0
ax2+c=0b=0
ax2+bx=0c=0

By Ulrich Bombardier

Hva kalles de to kjønnskromosomene? :: Hva menes med fase?
Nyttige lenker