Hjem > H > Hva Er Forskjellen På Scop Og Cop?

Hva er forskjellen på scop og COP?

SCOP (Seasonal COP)

SCOP verdien angir forholdet mellom tilført og avgitt energi. SCOP gir et bedre bilde av varmepumpens effektivitet enn COP, fordi den tar hensyn til temperatursvingninger i varme og kalde perioder gjennom et helt år. Vær oppmerksom på at det er forskjellige SCOP verdier for hver varmepumpe.

Les mer

Hva er SCOP?

SCOP eller Årsvarmefaktor («års-COP») beskriver varmefaktoren en pumpe klarer å produsere over et helt år. Desto høyere årsvarmefaktor, jo lavere strømforbruk og jo lavere strømregning. Hva er høy SCOP? Den angir hvor mye mer varme en varmepumpe i beste fall kan levere, sammenlignet med hva den bruker i strøm. I praksis er det vanskelig å oppnå så høye tall – og dermed strømsparing – i virkeligheten. Dobbelt så høy årsvarmefaktor betyr ikke at du sparer dobbelt så mye strøm sammenliknet med tidligere oppvarming.

Deretter, hva er cop på varmepumpe?

Effektfaktor eller COP beskriver ytelsen til varmepumper der og da. Effektfaktor beskriver hvor mye mer varmeeffekt du får ut av varmepumpen enn hva den bruker av strøm. Dette kalles også COP-faktor (coefficient of performance) eller varmefaktor. Hvilken varmepumpe er best i test? Ekspertene er imponerte over varmepumpen som de har kåret til toppscorer i sin test av varmepumper. Bosch Compress 7000i AW 17 kW Utedel er en luft til vann varmepumpe som sørger for en energieffektiv varmeløsning til hjemmet. Denne varmepumpen bruker luftens termiske egenskaper til å varme opp hjemmet.

I forhold til dette, hva er virkningsgraden til en varmepumpe?

Virkningsgraden for en varmepumpe er vanligvis 30 til 50 %, men den sier ikke noe om hvor mye energi du kan spare med varmepumpe. Hva betyr det at Varmefaktoren for en varmepumpe er 4? En årsvarmefaktor på 4 betyr at pumpen produserer 20.000 kWh basert på 5.000 kWh elektrisitet (4:1). Ditt strømforbruk er altså redusert med 75 prosent. Hvis vi sammenligner med varmefaktor 2, har du imidlertid bare spart ytterligere 5.000 kWh, eller 25 prosentpoeng.

Så, hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

Varmepumpen

strømvarmepumpe

Strømforbruk pr år:Mulig besparelse:
20 000 kWh3 900 kr
25 000 kWh4 800 kr
30 000 kWh5 800 kr
Du kan også spørre hvor stor varmepumpe må jeg ha? Litt nyere eller bedre isolerte boliger trenger rundt 45W/kvm, mens dårligere isolerte eller eldre hus trenger kanskje 65-70 W/kvm varmeeffekt. Det vil si at en varmepumpe på 6,6 kW skal i teorien klare å varme opp en bolig på 120 kvm med normal takhøyde.

Følgelig, hvordan beregne cop varmepumpe?

COP beskrives med tall, og dette tallet viser hvor mange kW varmeeffekt som varmepumpen produserer per kW strøm den bruker. En COP på 5 betyr at man kan forvente å få omtrent 5 ganger mer tilbake enn hva den forbruker av strøm. Betaler du 1 krone i strøm kan du forvente å få varme verdt 5 kroner tilbake.

By Ruthven Bensen

Hva betyr seer varmepumpe? :: Hvor mange forskjellige farger kan representeres med RGB modellen?
Nyttige lenker