Hjem > E > Er Hjerteflimmer Hjertesvikt?

Er hjerteflimmer hjertesvikt?

Hjerteflimmer - årsak, symptomer og behandling. Hjerteflimmer er relativt vanlig. Ubehandlet kan dette være farlig og gi hjerneslag og hjertesvikt.

Les mer

Også, er ves farlig?

VES er et svært vanlig fenomen, som hos mange ikke gir symptomer, og hos andre gir følelse av ekstraslag, hjertebank, lett ubehag i brystet, eller hvis de er mange, svimmelhet, kraftløshet, uro. Hos mange pasienter er VES et fenomen som kan være plagsomt, men som ikke er farlig for liv og helse på sikt. Er Elektrokonvertering farlig? Er det noen som får komplikasjoner ved elektrokonvertering? Mange får en lett hudforbrenning etterpå der hvor elektrodene var i kontakt huden, men den gir seg vanligvis i løpet av et døgns tid. Ellers er det svært sjelden med komplikasjoner til elektrokonvertering.

Man kan også spørre hvor lenge kan hjerteflimmer vare?

Ved atrieflimmer slår hjertet uregelmessig og ofte for fort. Noen opplever at atrieflimmeret kommer og går. Et anfall kan stå på fra sekunder til dager eller bli vedvarende. Hva er tegn på hjertesvikt? Det første symptomet er oftest at du merker kortpustethet ved lett anstrengelse. Senere kommer det kortpustethet når du ligger ned. Denne formen for kortpustethet lindres når du setter deg opp. Andre symptomer er tretthet og væskeopphopning i kroppen, ofte omkring anklene eller magen.

Hvordan føles hjertesvikt?

Noen opplever tungpust i hvile, spesielt når de ligger flatt. Mange med nattlig hjertesvikt hever hodeenden av sengen fordi det gir mindre tungpust. Hjertesvikt kan også gi svakhet og tretthet. Blodet inneholder energi fra maten du spiser, og du føler deg trett fordi hjertet ikke pumper nok blod og energi til musklene. Folk spør også er bilyd på hjertet farlig? En bilyd kan indikere at noe er galt i hjertet, men det er også svært vanlig å ha bilyder på hjertet selv om hjertet er helt friskt (disse kalles fysiologiske eller funksjonelle bilyder).

Deretter, er ekstraslag på hjertet farlig?

Ekstraslagene er som regel ufarlige, men hvis de kommer ofte, eller du opplever uryddig hjerterytme sammenhengende over flere hjerteslag, bør du oppsøke lege. Helst en hjertespesialist med utstyr til rytmeregistrering. Ekstraslag øker ofte i forbindelse med koffein, alkohol eller stress. Hvordan foregår ablasjon? Den foregår i narkose og ved hjelp av en hjertestarter vil du få et elektrisk støt gjennom brystet. Du merker ikke noe til dette. Vanligvis oppnås normal hjerterytme, men i enkelte tilfeller vil ikke atrieflimmeret forsvinne. Det kan da bli nødvendig med endring av medisiner, dette blir vurdert av legen.

Hva skjer under Elektrokonvertering?

Elektrokonvertering er en behandling for å få tilbake normal hjerterytme. Den foregår i narkose og ved hjelp av en hjertestarter vil du få et elektrisk støt gjennom brystet. Du merker ikke noe til dette. Vanligvis oppnås normal hjerterytme, men i enkelte tilfeller vil ikke atrieflimmeret forsvinne.

By Skinner

Hva utløser atrieflimmer? :: Hvordan skrive hyggelig epost?
Nyttige lenker