Hjem > K > Kan Man Budsjettere Med Underskudd?

Kan man budsjettere med underskudd?

Må et budsjett gå med overskudd? Nei, det må ikke det. Men vær oppmerksom på at budsjett med underskudd vil spise av de oppsparte midlene. Dere bør ha et bevisst forhold til hvordan dere vil dekke inn underskuddet.

Les mer

Du kan også spørre hva menes med en finansieringsplan?

Finansieringsplanen viser hvordan en planlegger å finansiere et boligkjøp. Det viktige her er å ta høyde for at salget av eksisterende bolig kan bli lavere enn forventet, samtidig som kjøp av ny bolig kan bli høyere enn forventet. Man kan også spørre hva er forskjell på et budsjett og en prognose i økonomistyring? Prognoser innebærer altså regelmessige korrigeringer etter hvert som året skrider frem. En prognose innebærer vanligvis ikke en evaluering av avviket mellom budsjettet og de faktiske tallene, men faktiske tall benyttes som viktig input for hvordan budsjettet bør korrigeres fremover.

Folk spør også hvordan måles lønnsomheten i en bedrift?

Lønnsomhet handler om hvordan bedriften evner å tjene penger på driften. Du finner lønnsomheten i ditt selskap ved å se på inntekter minus kostnader. Hva er periodisert budsjett? Periodisering av budsjett

Det er vanlig å periodisere budsjettet. Det betyr i praksis at du ikke bare setter opp forventede inntekter eller utgifter for et helt år, men også måned for måned. – I en oppstartbedrift kan det være vanskelig å beregne når inntekter og utgifter faktisk vil påløpe.

Hva skiller et likviditetsbudsjett fra et resultatbudsjett?

Et likviditetsbudsjett skiller seg fra et resultatbudsjett ved at likviditetsbudsjettet gir en oversikt over pengestrømmen i et selskap. Dette gir et bilde på om man har penger til å betale løpende utgifter, med andre ord en kontroll over innbetalinger og utbetalinger i en gitt periode. Skal avskrivninger være med i et likviditetsbudsjett? Avskrivninger - dette må du vite!

På samme måte som nedbetaling av gjeld ikke skal inn i resultatbudsjettet, men inkluderes i likviditetsbudsjettet, skal avskrivninger altså ikke med i likviditetsbudsjettet.

Hvor stor er kontantstrømmen?

Kontantstrømmen viser hvor stor tilgang på likvide midler, altså kontanter, bankinnskudd og lignende, virksomheten har i den bestemte perioden. Kontantstrømmen kan dermed for eksempel si om man har nok penger til å betale sine kreditorer. Hvorfor er likviditet viktig? Hvorfor er god likviditet viktig? Hvis du som bedriftseier kan vise til at bedriften din har god likviditet vil du lettere kunne å tiltrekke leverandører, samarbeidspartnere og investorer. God likviditet viser at bedriften har god betalingsevne og kan betale fakturaene sine i tide.

Deretter, hva er dårlig likviditet?

Dårlig likviditet betyr at man ikke klarer å gjøre opp for seg etter hvert som regningene forfaller til betaling. Underskudd er den viktigste faktoren til dårlig likviditet, men det handler også om planlegging og faktureringsrutiner.

By Brittan Nardi

Hvordan lager man et årshjul? :: Hva er et resultat budsjett?
Nyttige lenker