Hjem > H > Hva Er Et Partisipp?

Hva er et partisipp?

Presens partisipp er ei form av verbet med bøyingsendinga -ande (bokmål -ende) og med funksjon som eit adjektiv. Eit eksempel er sjarmerande, som er presens partisipp av verbet sjarmere.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan bøye adjektiv?

Adjektiver gradbøyes i formene positiv, komparativ og superlativ(fin, finere, finest) på norsk. I lengre adjektiver uttrykkes grad ved hjelp av ordene mer/meir og mest (intelligent, mer/meir intelligent, mest intelligent, ikke «intelligentere» eller «intelligentest»). Hva er et adjektiv på engelsk? 1. Ordklasse som beskriver et substantiv, bøyes i kjønn og tall, kan gradbøyes.

Derav, hvordan gradbøyer man adjektiv på nynorsk?

Adjektiv gradbøyes slik:

Eg fekk ei gul veske, men Marthe fekk ei som var gulare. Den gulaste var den kulaste. Ingar er ung, Hege er yngre, men Marthe er yngst.
Tilsvarende, hvilke komparative fortrinn har norge? Det finnes tre hovedgrunner til komparative fortrinn for et land; klima, tilgang på produksjonsfaktorer, og teknologi. For Norges del har tilgangen til naturressurser vært spesielt fremtredende, spesielt med olje og gass fra Nordsjøen, men også fiske og elektrisk strøm.

Ta dette i betraktning, hvordan fungerer dagens internasjonale arbeidsdeling?

Internasjonal arbeidsdeling er et av de mest sentrale elementene i internasjonal handel og økonomisk globalisering. En spesialiserer produksjonen i et land, alt etter hva en er flinke og har mulighet til å produsere til en konkurransedyktig pris. Du kan også spørre hvordan bøyer man stor?

PositivKomparativSuperlativ
storstørrestørst
ungyngreyngst

Hvordan bøyer man liten?

Gradbøying av liten som adjektiv

  1. Positiv: liten.
  2. Komparativ: mindre.
  3. Superlativ: minst.
I forhold til dette, hvordan bøyer man gammel? Gradbøying av gammel som adjektiv
  1. Positiv: gammel.
  2. Komparativ: eldre.
  3. Superlativ: eldst.

Er interessant et adjektiv?

Adjektiv. 1. Som vekker interesse, som har egenskaper som gjør det verdt å studere nærmere.

By Gracye Cucvas

Hva er forskjellen på kompetansemål og læringsmål? :: Hva er komparativt perspektiv?
Nyttige lenker