Hjem > N > Når Legger Telenor Ned Kobbernettet?

Når legger Telenor ned kobbernettet?

Telenor varslet i 2019 at de ville legge ned kobbernettet innen 2022. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) pålå Telenor å videreføre kobbernettet i en overgangsperiode frem til høsten 2025, i det såkalte “kobbervedtaket”.

Les mer

I forhold til dette, når stenger telenor fasttelefon?

Mandag morgen sendte Telenor ut en pressemelding om at kobbernettet stenges i 2022. Kobbernettet er det tradisjonelle hovednettet for bredbånd og fasttelefon i Norge, men er over 100 år gammelt og er blitt gradvis faset ut til fordel for fiber de siste årene. I forhold til dette, hva koster det å ringe fra fasttelefon til mobil? I Norge ringer du for 0,- til andre hjemmetelefoner. Til mobil er prisen kun 0,99,- i oppstartspris, 0,49,- per minutt. For endring av eksisterende abonnement ring kundeservice på 915 09000. Du kan endre ditt eksisterende abonnement på Mine sider.

Hva er forskjellen på IP-telefoni og vanlig telefoni?

Bredbåndstelefoni, også kalt IP-telefoni, er en telefontjeneste levert over bredbåndstilkoblingen din internett. Samtalen går altså via bredbåndet i stedet for det tradisjonelle telefonnettet, og vil i mange tilfeller bli mye billigere enn den vanlige fasttelefonen. Hvordan fungerer IP telefon? IP-telefoni går ut på å benytte Internett-linjer til telefoni, istedenfor de tradisjonelle telefonlinjene. "IP" står for "Internet Protocol", og IP-telefoni benytter seg av IP-adresser som adresser til telefonene det kommuniseres med.

Hva tilbyr Telenor?

Fasttelefoni

  • Mobiltelefon. Mobilnett i verdensklasse. Ubegrenset lagring i Min Sky inkludert.
  • Mobil hjemmetelefon. Fasttelefon levert over mobilnettet.
  • Bredbåndstelefoni. Fasttelefon levert over bredbåndsnettet.
Hvor mange fasttelefoner i Norge? 115 000 har fortsatt fasttelefon i Norge.

Finnes det fasttelefon i Norge?

Fasttelefoni ble introdusert i Norge i 1879. Mobiltelefoni er av langt nyere dato, og ble introdusert kommersielt på 1970-tallet, og digitalisert i 1993 i Norge gjennom GSM. Fasttelefoni brukte lang tid til å ta av i verdensmarkedet, og vokser meget sakte. Når fases fasttelefonen ut? Kobbernettet har hittil vært hovednettet for fasttelefoni og bredbånd. Som et ledd i moderniseringen av fastnettet, har Telenor bestemt at kobbernettet skal fases helt ut innen utløpet av 2022.

Man kan også spørre når slutter fasttelefon?

Ifølge Telenor vil 15.000 kunder miste tilgangen til fastnettet i løpet av 2018 og 2019, og alternativet er fiber eller mobilløsninger. Teleselskapet kommer også til å slutte å bruke 3G i 900 MHz-båndet, noe som i praksis betyr at 3G-nettet beholdes i tettstedene, men ikke langs veiene.

By Anderson Lamorgese

Finnes fortsatt fasttelefon? :: Hvordan se hvem du har likt på Tinder?
Nyttige lenker