Hjem > H > Hva Er God Karma?

Hva er god karma?

Å følge dharma gir god karma, og i hinduismen er dharma rett handling. Mye av hinduismens religiøse litteratur handler om å forstå hva som er rett handling.

Les mer

På hvilken måte driver klostrene utadrettet arbeid?

På hvilken måte driver klosteret utadrettet arbeid? Klosteret driver med arbeid som kommer samfunnet til gode. De kan drive med utadrettet undervisning eller dyrke og forske på planter og urter. Andre har sine sosiale prosjekter, som for eksempel rehabilitering av tidligere innsatte som har sonet ferdig. Man kan også spørre hva står theravada for? Theravada er en retning innen buddhismen som hevder å ha bevart Buddhas lære uten endringer eller tillegg. Theravada ble utskilt på 200-tallet fvt. i India og ble samtidig etablert på Sri Lanka, der den siden har vært singhalesernes religion.

Derav, hva er de fem levereglene i buddhismen?

Buddha ga råd og veiledning om hvordan leve. 5 LEVEREGLER: • Ikke skade/drepe noe levende • Ikke stjele/ta noe • Ikke være seksuelt utro eller misbruke noen seksuelt • Ikke lyve • Ikke drikke alkohol eller bruke narkotika. Hva er en bodhisattva? En bodhisattva benevner der enhver munk, nonne, lekmann eller lekkvinne som avlegger løfte om å strebe mot å bli en buddha og dermed om å hjelpe alle levende vesener til å nå oppvåkning.

Hva er forskjellen på munker og nonner?

En munk er en religiøs mann som vier livet sitt til religionen og lever i et lukket fellesskap som er isolert fra det vanlige samfunnet. Munk har en kvinnelig parallell, nonne. Hva er de viktigste forskjellene mellom theravada og mahayana? Theravada ser på Buddha som en opplyst lærer, som har vist veien til nirvana. Mahayana ser på Buddha som en uendlig rekke av guddommelige buddhaer. Vajrayana ser på Buddha som en universell ur - Buddha som viser seg i mange buddhaer. Theravada har meditasjon og munkene har strenge leveregler.

Hvor mange regler har munker og nonner?

I Therevada-buddhismen er det åtte hovedregler som en nonne må følge. Den første av disse er at nonner alltid må bøye hodet i respekt for en munk. I praksis betyr dette at en 20 år gammel munk har mer makt enn en 70 år gammel nonne. Hvorfor oppnå nirvana? Nirvana er lidelsens endelige opphør og frigjøring fra uvitenhet og videre reinkarnasjon, og dermed buddhismens frelsesmål. I indisk religion, og særlig i buddhismen, står nirvana i motsetning til samsara, den tilværelsen som er preget av fødsel og død og som derfor stadig forandrer seg.

Angående dette, hvor kommer man etter nirvana?

Samsara beskrives som et hav fullt av farer med døden som en alltid overhengende trussel, og målet er å bryte ut av samsara og bli fri. Kontrasten til gjenfødelse er moksha, som betyr løsrivelse og frigjøring fra gjenfødelse, og nirvana, som betyr utslukning eller opphør av det begjæret som forårsaker gjenfødelse.

By Shama

Hvordan få flere apper på Samsung TV? :: Hva menes med sangha?
Nyttige lenker