Hjem > H > Hva Er 1 Tonn Co2?

Hva er 1 tonn CO2?

5050 km med bensinbil. 4500 km lang flytur for en person (Kilde) 41 667 km med eltog for en person (Kilde) Et cruise på 3106 km for en person 2 (Kilde)

Les mer

Hva gjør CO2?

Som en del av det naturlige karbonkretsløpet frigjøres CO2 fra biologisk materiale til atmosfæren, og fikseres i biologisk materiale igjen gjennom fotosyntesen. CO2 er derfor viktig for alt liv på Jorda. I atmosfæren er CO2 en drivhusgass som påvirker atmosfærens evne til å holde på varmen. Og et annet spørsmål, hva slipper ut mest co2 i norge? Årlig slipper Norge ut rundt 53 millioner tonn CO2-ekvivalenter. Olje- og gassutvinning er den største utslippskilden med hele 28 prosent av utslippene. Deretter kommer industri med 23 prosent, veitrafikk og annen transport står for til sammen 30 prosent.

Hvilke gasser er de viktigste klimagassene?

Klimagassene er en viktig del av det naturlige kretsløpet

De vanligste klimagassene er vanndamp (H2O), karbondioksid (CO2), metan (CH4) og lystgass (N2O). Alle er naturlige gasser som er en nødvendig del av atmosfæren.
Du kan også spørre hvordan veie co2? CO2-utslippet veies ikke, men er en annen måte å oppgi bilens forbruk på. Tallet står altså i forhold til bilens forbruk. Grunnen til at vekten på utslippet er høyere enn vekten på drivstoffet som forbrukes, er at bensinen (hydrokarbon (HC)) kombineres med store mengder luft (oksygen(O)) i forbrenningen.

Hvor mange tonn CO2 slipper jeg ut?

Norges utslipp av klimagasser var i 2020 på 49,3 millioner tonn CO2-ekvivalenter, ifølge endelige tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er 2,1 millioner tonn lavere enn i 1990, en nedgang på 4,2 prosent. Temanotatet Klimastatus 2022 gir et oppdatert overblikk over klimaendringer, utslipp og klimaløsninger. Hva er problemet med CO2? Klimaet er i endring fordi det slippes ut mer drivhusgass i atmosfæren enn det som er naturlig. Et eksempel på en drivhusgass (også kalt klimagass) er karbondioksid, CO2. Gassen gjør drivhuseffekten sterkere. Mindre varme slipper ut gjennom atmosfæren.

Hva gjør CO2 med lufta?

For høy konsentrasjon av karbondioksid i innåndingsluften har skadevirkinger for både dyr og mennesker, og skadevirkningene er ikke bare basert på fortrengning av oksygenet i luften. Høy konsentrasjon av karbondioksid påvirker autonome reflekser som styrer åndedrettet. Følgelig, hva gjør co2 utslipp? Hva avgir mest CO2?

  • Strøm-produksjon slipper ut mest CO2. Energiproduksjon er den største kilden til CO2 på kloden.
  • Rydding av tropisk regnskog.
  • Transport, biler. Personbiler er ikke overraskende en av de tingene som slipper ut mest CO2.
  • Industri.
  • Transport, fly.
  • Skip.
  • Landbruk.
  • Avfall.

Du kan også spørre hvor mye av verdens klimagassutslipp står norge for?

Norge bidrar med drøyt en promille av de samlede globale klimagassutslippene. I 2007 slapp vi ut nær tolv tonn såkalte CO2-ekvivalenter per innbygger. Det er litt over halv-parten av tilsvarende tall for USA, men høyere enn for de fleste andre land.

By Grethel Felciano

Hva forurenser mest i Norge? :: Hva er forskjellen på slang og sosiolekt?
Nyttige lenker