Hjem > H > Hva Er Forbrukerkjøpsloven?

Hva er forbrukerkjøpsloven?

Lov om forbrukerkjøp, også kalt forbrukerkjøpsloven, er en norsk lov som regulerer salg av ting til en forbruker når selgeren eller selgerens representant opptrer i næringsvirksomhet. Kjøperen er en forbruker som kjøper noe til personlig bruk.

Les mer

Angående dette, hva skal til for å reklamere?

Kjøper kan selv velge om han vil reklamere skriftlig eller muntlig, men av bevismessige hensyn vil det være en fordel å reklamere skriftlig. Dersom kjøperen vil kreve retting av mangelen eller ønsker å heve kjøpet må han gi en spesifisert reklamasjon (erklæring) om dette. Ta dette i betraktning, hva er uanmodet telefonsalg? Uanmodet telefonsalg. Før det blir inngått en avtale som følge av at den næringsdrivende uanmodet har fremsatt et tilbud på telefon, skal den næringsdrivende bekrefte tilbudet skriftlig på et varig medium etter at telefonsamtalen er avsluttet.

I hvilke tilfeller kan angreretten gå tapt før fristen er ute?

angrerettloven § 21(3). Regelen innebærer at fristen blir ett år og 14 dager. I hvilke tilfeller kan angreretten gå tapt før fristen er ute? Angreretten går i prinsippet ikke tapt, men reglene i § 25 kan føre til at forbrukeren må helt eller delvis erstatte verditapet på varen. Har man angrerett på leiekontrakt? Etter loven har ikke næringsdrivende angrerett, men de har imidlertid avtalefrihet til å inngå en avtale under en prøveperiode uten forpliktelser. Angreretten gjelder ved salg av varer og tjenester til forbrukere. Ved inngåelse av leiekontrakt har du i utgangspunktet ikke angrerett.

Kan man kansellere kjøp?

Forbrukerens rett til å avbestille før levering mot erstatning suppleres også av reglene i angrerettsloven. Angrerettsloven gir kjøperen rett til å gå fra kjøpet uten å betale erstatning, dersom melding sendes innen utløpet av angrefristen. Angrefristen er normalt på 14 dager. Kan man returnere salgsvarer på nett? Når en forbruker handler varer eller tjenester på nettet har forbrukeren en lovbestemt rett til å angre på kjøpet innen 14 arbeidsdager. Forbruker har innenfor dette tidsrommet rett til å returnere varen uten å angi noen grunn, og uten å risikere noen straff for mislighold.

Så, kan man avbestille en vare?

Dersom du har bestilt en vare fra en forhandler, men ikke fått den levert har du rett til å avbestille. Denne retten følger av forbrukerkjøpslovens § 41. En vare kan for eksempel være biler, båter, bobiler eller lignende gjenstander. Avbestilles varen kan i enkelte tilfeller selger lide et tap. Kan selger trekke seg fra bilsalg? Dersom det er tydelig at selger ikke kommer til å betale kan selger i tillegg heve kjøpet. Dette innebærer at selger kan trekke seg fra avtalen. Er bilen overlevert kan også selger heve dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen innen en rimelig tilleggsfrist som selgeren har fastsatt for oppfyllelse.

I hvilke salgssituasjoner gjelder angrerettloven?

KORT OM ANGRERETTLOVEN

Loven gjelder ved to ulike salgssituasjoner. Den gjelder for avtaler inngått ved fjernsalg og for avtaler inngått utenom den nærings- drivendes faste forretningslokaler. Med fjernsalg menes at avtale inngås uten at partene er til stede samtidig.

By Rodenhouse Swayzer

Hva er kulturen til Norge? :: Hvor lang er angreretten?
Nyttige lenker