Hjem > H > Hva Er Et Pekeord?

Hva er et Pekeord?

Pekeord er ord som peker på noe, slik som den, denne eller disse. Et pekeord viser til noe som har en viss avstand til taleren, nært eller fjernt, slik at denne kan indikere hva hun mener ved å peke. Ordene brukes for 3. person entall og flertall og består av den, det, de; denne, dette, disse.

Les mer

Hva er en subjunksjon?

Subjunksjon er en ordklasse som i norsk består av ubøyelige ord som innleder en leddsetning eller en infinitivskonstruksjon. Noen eksempler på subjunksjoner er at, hvis, å og som. Også, hva er et hankjønnsord? Hunkjønnsord får endelsen –a i bestemt form entall. Hvis substantivet slutter på –e i ubestemt form, dropper vi –e i bestemt form før vi legger til endelsen –a. Intetkjønnsord får endelsen –et i bestemt form entall. Hvis substantivet slutter på –e i ubestemt form, får substantivet bare endelsen –t i bestemt form.

Dessuten, hvordan finne substantiv?

Det er flere måter å finne det ut på. Den enkleste er kanskje å si at substantiv er ord vi kan sette en eller et foran. Det er det Wergeland viser til i diktet: en skole, et hus, et skip og en ring. Ut fra det kan vi gjerne dele substantivene i "en"-ord og "et"-ord. Og et annet spørsmål, er eksempel et substantiv? SubstantivRediger

Forslag på hvordan noe kan være eller se ut, brukes for å gjøre noe tydeligere (forklare noe).

Folk spør også er vi et eiendomsord?

Eiendomsord bruker vi for å vise hvem som eier noe. I bokmål har vi disse eiendomsordene: min, din, hans, hennes, dens, dets, sin, vår og deres. Ta dette i betraktning, er før en preposisjon? Preposisjoner er en ordklasse med små ord som ikke bøyes, for eksempel på, før eller av.

Hva er en interjeksjon?

En interjeksjon er et ord som fungerer som en selvstendig ytring, og som ikke har noen syntaktisk relasjon til setningen den opptrer sammen med. Eksempel: I Ja, vi elsker dette landet er ja en interjeksjon, og vi elsker dette landet en setning, men mellom interjeksjonen og setningen er det ingen syntaktisk relasjon. Du kan også spørre er hvilken et spørreord? Spørreord: Hvilken/hvilket/hvilke: http://bit.ly/2kJsLWa.

Deretter, hva er forskjellen på kvar og kor?

Når det må heite hvor på bokmål, omsett vi med kvar eller kor. Når det kan heite hvor eller der på bokmål, må vi på nynorsk bruke der.

By Dustan Wisinski

Kva er dei fem største byane i Noreg? :: Hvilken ordklasse tilhører ordet å?
Nyttige lenker