Hjem > H > Hva Kommer I Tillegg Til Spotpris?

Hva kommer i tillegg til spotpris?

Spotpris betyr at du betaler den faktiske spotprisen på strømbørsen Nord Pool time for time. Spotprisen er like for alle strømleverandører i Norge. I tillegg kommer et påslag på strømprisen i øre per kilowattime og/eller kroner per måned.

Les mer

Hva er Strømprisen på Østlandet nå?

NO 1 - Østlandet:261,69 øre/kWh
NO 2 - Sørlandet:261,69 øre/kWh
NO 5 - Vestlandet:261,69 øre/kWh
NO 3 - Midt-Norge:13,67 øre/kWh
NO 4 - Nord-Norge:10,921 øre/kWh*
Følgelig, hva er garantikraft? Garantikraft sikrer deg mot høye strømpriser med et øvre pristak som ikke overstiges. Når spotprisen er lavere enn pristaket, betaler du med utgangspunkt i den gjeldende spotpris! Garantikraft følger til enhver tid den gjeldende markedsprisen (spotprisen).

Hva er Ørepåslag?

Hvis du har et årlig strømforbruk på 20 000 kWh og betaler et påslag til strømleverandøren din på 4,79 øre, så utgjør dette 79 kroner ekstra i måneden. Deretter, hvordan fungerer en spotprisavtale? Med en spotprisavtale betaler du som kunde samme pris for strøm som det strømleverandørene kjøper kraften for på kraftbørsen NordPool. Strømavtalen følger altså prisutviklingen i markedet. I tillegg til spotprisen kommer et påslag og et fast månedsbeløp som du betaler til din strømleverandør.

Angående dette, hvilket prisområde strøm?

Hvilket prisområde du er knyttet til, er avhengig av hvor ditt lokale nettselskap har knyttet ledningen fra huset ditt til det regionale nettet og hvor den aktuelle ledningen i det regionale nettet er knyttet til sentralnettet. Derfor følger ikke prisområdeinndelingen verken kommunegrenser eller postnummer. Hva betyr pristak? Lovbestemt maksimumspris for et gode.

Derav, hvilke strømavtaler er best?

Spotprisavtaler er det de fleste eksperter anbefaler og er billigst over tid. Har du behov for mer forutsigbarhet og trygghet om hva du skal betale for strømmen hver måned, bør du vurdere fastpris avtale. En fastpriskontrakt er en avtale om en fast pris på strøm over kontraktsperioden. Hva er prisen på strøm? Strømprisen i Oslo akkurat nå er 180,69 øre per kWh (spotpris uten MVA, avgifter og nettleie). Gjennomsnittsprisen i dag er 189,61 øre. Klokken 08-09 er strømmen dyrest. Da er prisen 273,17 øre.

Derav, hva betyr negativt påslag?

Et negativt påslag betyr at leverandøren selger strømmen for mindre enn det koster å kjøpe den inn, og går dermed med tap allerede før andre driftskostnader er trukket fra.

By Sussman

Hvor mye påslag på strøm? :: Hva betyr 2 fas?
Nyttige lenker