Hjem > H > Hva Er Best Og Billigst Internett?

Hva er best og billigst internett?

SelskapHastighetMånedspris
1. NextGenTel30/30 MB/s921,-
2. Telia100/100 MB/s1068,-
3. Telenor100/100 MB/s1078,-
4. AltiBox500/500 MB/s1129,-

Les mer

Hvor rask internett trenger man?

For å strømme film må du ha en hastighet på 5-6 Mbit/s (megabit per sekund) og om noen samtidig leser en nettavis, Skyper eller strømmer musikk blir det ytterligere 1,5 Mbit/s. Det betyr at man skal kunne klare seg med en hastighet på 10 Mbit/s, men så små abonnementer finnes knapt i dag. Er 100 Mbps bra? En nedlastingshastighet på 100 mbit/s passer til de aller fleste familier, spesielt hvis det er flere brukere og enheter som benytter internett samtidig.

Er fiber bedre enn bredbånd?

Den kanskje største fordelen med fiberbredbånd er derfor at det i teorien ikke er noen begrensninger for hastigheten din. Fiber har også raskere responstid enn tradisjonelt bredbånd og er mer stabilt. Rett og slett fordi forstyrrelser ikke påvirker fiber i den grad som vi kjenner til fra tradisjonelt bredbånd. Tilsvarende, hva er opplastingshastighet? Det skilles mellom ned- og opplastingshastighet. Dette angis som regel med en skråstrek. For eksempel vil 20/10 bety 20 Mbit/s i nedlastningshastighet, og 10 Mbit/s i opplastningshastighet. Nedlasting er som navnet tilsier hastigheten på det du laster ned fra nettet, mens opplasting er hastigheten på det du laster opp.

I forhold til dette, hvem leverer fiber der jeg bor?

Hvilke leverandører tilbyr fibernett?

  • Telenor.
  • Altibox.
  • Get.
  • NextGenTel.
  • VikenFiber.
  • HomeNet.
  • Bergen Fiber.
  • Signal Norge.
Er Altibox Telenor? Valget om å bytte fra Telenor til Altibox ble tatt allerede i august i fjor, lenge før Telenor og TV 2 brøt forhandlingene, men familien har ventet på at fibernettet skulle bli klart og det endelige byttet skjedde derfor ikke før 18. mars i år.

Ta dette i betraktning, hvordan få internett på hytta uten dekning?

Selv strømløse hytter som ligger kronglete til kan få bra internett. ANTENNEN ER LØSNINGEN: Den hvite boksen på toppen av røret er selve antennen. Den gir både internett og mobildekning til hytteeierne. Og et annet spørsmål, hvor mye data trenger jeg på hytta? Med andre ord: Planlegger du to timer videostrømming hver helg (fredag og lørdag) i HD-kvalitet må du minst ha 8 GB data i måneden, gjerne mer. Om flere skal strømme video på andre enheter i tillegg må det plusses på – i tillegg til «vanlig» internettbruk som bruk av nettaviser, e-post og lignende.

Dessuten, hvordan få bedre dekning på hytta?

Å plassere routeren på en vinduskarm vil ofte være nok til at den mottar bedre signaler, og dermed gir deg høyere hastighet. Prøv routeren foran flere vinduer til du finner det som gir deg best dekning over hele hytta.

By Frasier

Hvor mye koster det å sende pakker i Norge? :: Kan man velge internettleverandør?
Nyttige lenker