Hjem > H > Hva Er Pocket Id?

Hva er pocket ID?

PocketID er appen som erstatter ID kortet til elever og lærlinger. Om din skole har avtale med PocketID kan du laste ned ditt skolebevis her! Du vil med en gang ha tilgang til skolebevis og bibliotekkode. Om skolen ikke har lastet opp et bilde til deg, vil du ha mulighet til å velge et bilde selv.

Les mer

Hvordan få nytt skolebevis?

Du må spørre på kontoret på skolen din hvordan du får skolebevis. Skolebevis bør være gratis. Hvor mye får en lærling i timen? I starten av perioden mottar lærlingen som oftest 30 prosent av grunnlønnen for en fagarbeider. Mot slutten av lærlingtiden ender lønnen normalt opp på 80 prosent. Med tariffavtale må bedriften betale ut lærlinglønn ut ifra et angitt minstenivå.

Angående dette, hvor mye får bedrifter for å ha lærlinger?

Basistilskudd I

Tilskudd til lærebedrifter som tegner lærekontrakt eller opplæringskontrakt etter opplæringsloven § 4-5. Basistilskudd I for 2020 er på 162 374 kroner pr. lærling, praksisbrevkandidat eller lærekandidat for ett år med fulltidsopplæring.
Skal man betale for en lærling? Kan et håndverkerfirma kreve full timebetaling for arbeid som utføres av lærlinger? Nei. En dom fra Oslo tingrett tidligere i år har slått fast at en lærling skal koste forbrukeren halvparten av en faglært, om man ikke har avtalt noe annet, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

Hvor lang tid tar det å få studentkort?

Etter 2 virkedager kan du hente kortet ditt på valgt utleveringssted. Du får ikke beskjed om at kortet ditt er ferdigprodusert. Ta med gyldig legitimasjon når du skal hente studentkortet. Hvordan får man studentkort? Slik skaffer du deg et studentkort

Møt opp med gyldig ID på Kortsenteret på Studentsenteret. Kortsenteret tar bilde av deg og du får kortet med en gang.

Angående dette, har man studentbevis på vgs?

Dette varierer litt, men mange steder, så får du det ja. Du er ikke offisielt student, men elev. Men mange steder har med elever, gjerne over 16 år, i studentrabattene sine. For eksempel NSB, Ruter og andre sånne steder, inkluderer elever over 16 år i studentrabatten. Hvor gammel er man når man er student? En student (maskulin og kjønnsnøytral form; studine som lite brukt femininum) er en person som studerer, det vil si får undervisning og tar utdanning, særlig ved en høyere læreanstalt. Begrepet skiller seg fra begrepet elev, som brukes om de som går på skole.

Hvem gjelder studentrabatt for?

Hvem får studentrabatt? Rabatten gjelder for studenter ved videregående skoler, universiteter, høgskoler, akademier og liknende læreinstitusjoner.

By Aharon

Hva er Dinamap? :: Kan man få studentbevis som lærling?
Nyttige lenker