Hjem > H > Hva Er Egiro Innbetaling?

Hva er Egiro innbetaling?

Egiro innbetaling er en elektronisk tjeneste for rapportering og informasjon om krediterte transaksjoner. Tjenesten bidrar til å effektivisere bedriftenes økonomiprosesser, og er en åpen løsning som fungerer på tvers av bankene i Norge.

Les mer

Hva er forskjellen på AvtaleGiro og autogiro?

AvtaleGiro belaster kontoen din automatisk, det gjør ikke eFaktura. Begge går inn på nettbanken din, men en eFaktura krever at du godkjenner før pengene blir trukket. Dersom du har eFaktura og autogiro, bli regningene automatisk betalt i nettbanken din. Hvordan lese OCR fil? Slik går du frem for å lese inn OCR-filer:

  1. Velg Vis - Regnskap - Kundereskontro.
  2. Klikk knappen OCR/Bank til venstre i menyen.
  3. Velg filen som skal leses inn og klikk Neste.
  4. Skriv ut eller lukk rapporten.
  5. Klikk Fullfør for å bokføre betalingene med godkjent KID eller Forrige for å gå tilbake og velge en annen fil.

Er KID og OCR det samme?

OCR-fil brukes ved en betaling med KID-nummer

En innbetalingsfil kalt OCR-fil spesifiserer innbetalingene som er merket med KID-nummer. Det er bankene som lager OCR-filene og disse leveres av Nets.
Hvordan fungerer remittering? Remittering vil si at bedrifter betaler regninger fra regnskapsprogram ved å overføre en liste med fakturaer til et venteregister i banken. I praksis betyr det at du kan eksportere en liste med fakturaer som skal betales fra regnskapsprogrammet til banken.

Hva er forskjellen på OCR og Cremul?

Cremul er på mange måter lik OCR, men gir mulighet til elektronisk oppdatering av alle innbetalinger, ikke bare de med KID. Cremul gir mulighet til elektronisk oppdatering av alle norske innbetalinger, både med og uten KID. Hva er Cremul fil? CREMUL (CREdit MULti) er et meldingsformat som er en del av EDIFACT-standardene for utveksling av informasjon om betalingstransaksjoner. Inneholder de samme felter som det tidligere OCR-formatet, men gir i tillegg rom for mange flere datafelter pr betalingstransaksjon.

Hva skjer når man sletter AvtaleGiro?

Husk at når du sletter en AvtaleGiro, vil også forfall som ligger i Forfallsoversikten bli slettet. Hvis du ønsker å betale regningen før du sletter AvtaleGiroen, kan du endre belastningskonto fra for eksempel regningskonto til lønnskonto. Betalingen blir da behandlet som en vanlig regningsbetaling på forfallsdatoen. Derav, hva er best av efaktura og avtalegiro? Den største forskjellen er at du selv må godkjenne betaling med eFaktura i nettbanken mens AvtaleGiro blir betalt automatisk. AvtaleGiro egner seg derfor best til faste betalinger, mens eFaktura passer best til mer sporadiske enkeltbetalinger eller regninger hvor beløpet varierer hver måned.

Du kan også spørre hva betyr autogiro?

AvtaleGiro er en norsk betalingstjeneste for direkte debitering av betalers konto. Kontobelastningen (debiteringen) skjer med grunnlag i betalingsmottakers krav, som betalingsmottaker har innlevert elektronisk/papirskjema til sin bank.

By Dow Swithenbank

Hvordan generere KID nummer? :: Hva er Multietnolektisk stil?
Nyttige lenker