Hjem > H > Hva Er Kassesystem?

Hva er kassesystem?

Et kassesystem er hele systemet som fasiliteter kundebehandling og salg. Nye systemer kan også brukes til administrering, og for å generere automatiske rapporter. I et kassesystem inngår det som regel mye forskjellig maskinvare.

Les mer

Dessuten, er vipps godkjent kassasystem?

Bankterminal og betalingsløsninger på mobil

En bankterminal er i seg selv ikke et kassasystem. Det finnes imidlertid mange leverandører som tilbyr integrerte løsninger for kassasystem og bankterminal. Heller ikke betalingsløsninger på mobil (for eksempel Vipps) kan i seg selv erstatte kravet til kassasystem.
Følgelig, når skal kvittering skrives ut til kunden? Etter forskriften § 5-3-2a første ledd skal det alltid skrives ut kvittering når beløpet som registreres på kassaapparatet ikke er lett synlig. Verken kassasystemlova eller kassasystemforskrifta har krav til at et kassasystem skal ha et display.

Hvem må ha kassaapparat?

Fra 1. januar 2019 må alle bokføringspliktige som har kontantsalg ha et kassaapparat som følger loven. Definisjon av kontantsalg, jfr. Lov til krav om kassasystem (Kassasystemlova): Hva koster et kassasystem? Et månedlig abonnement på 279 kroner gir deg et kassasystem som er godkjent for bokføringspliktige. Fordeler: Gratis kassasystem, kan oppgraderes til betalingsversjon som tilfredsstiller skattemyndighetenes krav.

Hvor mye koster det å ha kassaapparat?

Pris / Hva får du?Se mer
279 kr/md (eller gratis basisversjon) Mobil- og iPad app som utgjør et komplett kassasystemTil leverandør
Fra 299 kr/md Enkel iPad-basert løsning med gratis prøveperiodeTil leverandør
Fra 699 kr/md Veletablert kassasystem for serveringsbransjenTil leverandør
Hvordan føre Vipps i regnskapet? Bokfør transaksjonskostnadene til Vipps:
  1. Velg «bokføring» under menypunktet regnskap.
  2. Trykk på «manuelt bilag»
  3. Last opp transaksjonsrapporten fra Vipps.
  4. Før transaksjonsgebyret DEBET konto 7770 og KREDIT konto 1920 Bankinnskudd med «Inntekt fra Vipps» som detalj på ordrelinjenivå.
  5. Voilá!

Hvordan bruke Vipps i butikk?

Det eneste kunden trenger for å betale med Vipps i din butikk, er å ha lagt til et BankAxept-kort i appen. Kunden skanner QR-koden i betalingsterminalen, og betalingen belastes deretter kontoen på samme måte som om kunden hadde betalt med plastkortet. Angående dette, hvordan sende penger med vipps? Slik fungerer det med integrert terminal:

  1. Trykk "Bank" på kasseapparatet, på samme måte som når kunden betaler med kort.
  2. Kunden kan selv velge mellom å betale med chip, tæppe kortet eller med Vipps.
  3. Om kunden betaler med Vipps, skanner kunden en QR-kode i terminalen og fullfører betalingen i appen.

Man kan også spørre hva kreves som kvitteringssystem for serveringssteder?

Kunder skal få kassalapp som kvittering, eller beløpet skal være synlig på displayet. Alle korreksjoner på kassaapparatet skal dokumenteres. Inngangspenger kan dokumenteres med forhåndsnummererte billetter. Menyer/prislister skal dokumentere prisene og oppbevares.

By Medovich Rusconi

Hvordan lage en kvittering? :: Hvordan passere båt?
Nyttige lenker