Hjem > K > Kan Man Kjøpe Alkohol Dagen Man Fyller 18?

Kan man kjøpe alkohol dagen man fyller 18?

Aldersgrensen i Norge for kjøp av alkohol er 18 år. Det vil si at du kan på dagen du fyller 18 år kjøpe alkohol lovlig. Loven sier ikke noe om før dags dato, som du selv sier så følger også vinmonopolet loven slik du sier.

Les mer

Man kan også spørre kan man ta med alkohol i bagasjen innenlands?

Hvis du flyr eller reiser innenlands så er det ikke noen kvote for å ta med seg alkohol, men du bør undersøke med flyselskapet/flyplassen om de har noen begrensninger for hva du kan ha i bagasjen. Hva kan man ta med i bagasjen? Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Frosne væsker regnes fortsatt som væsker. Eksempelvis vann, brus, vin, smørepålegg, gelé, krem, deodorant, parfyme, lipgloss, mascara, tannkrem, barberskum, spraybokser og gjenstander med lignende konsistenser.

Du kan også spørre kan man drikke medbrakt alkohol på fly?

Er man overstadig beruset på flyplassen, kan man nektes adgang til flyet. Det er ikke tillatt å drikke medbrakt alkohol på fly til og fra Norge. Tilsvarende, hvor mye snus toll?

VaretypeMengde
Sigaretter , andre tobakksvarer (andre tobakksvarer er snus, skråtobakk, sigarer og sigarillos), e-væske med nikotin eller andre nikotinvarer200 stk. sigaretter, 250 gram andre tobakksvarer, 20 milliliter e-væske med nikotin eller 200 gram andre nikotinvarer.

Hvor mye snus inn til Norge?

Det er lov til å ta med 250 gram tobakk avgiftsfritt inn til Norge. Tobakk som regnes i gram er snus, sigarer og sigarillos. Snuskvote: Man kan ha med 250 gram snus til Norge. Hvor lenge varer en porsjonssnus? Hvor lenge effekten varer mens man har den i munnen, vil variere ut i fra hva slags snus det er og fra person til person. De fleste føler at snuse er "tom" etter 10-20 minutter. Snus gjør deg ikke dopa eller beruset som narkotika eller alkohol.

Er det lov å ta med egg fra Sverige?

- Forbudet mot å ta med seg poteter er gammelt og godt kjent for de fleste som er ofte i Sverige på handletur. Tidligere var det også forbudt å ta med seg egg over grensen, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i grensekontrollen Tollregion Øst-Norge til NTB. Hva er billig å handle i Sverige 2021? Bacon og hvitt kjøtt i tillegg til karbonadedeig er blant de mest ettertraktede varene i Sverige. Smågodt er ofte mer enn 50% billigere i Sverige, mens man kan spare omtrent det samme på øl. Andre varer som det er høye avgifter på i Norge inkluderer te, vitaminer, krydder og frosne bær.

Er det kvote på godteri?

Ingen kvote lenger

Inntil for halvannet år siden var det begrensninger for hva reisende kunne ta med seg av sukker, sjokolade og godterier. Fra januar 2003 ble disse kvotene fjernet.

By Hayyim Eader

Hva står ALP for? :: Hvilke fortellinger har Alf Prøysen laget?
Nyttige lenker