Hjem > H > Hva Koster En Styreansvarsforsikring?

Hva koster en styreansvarsforsikring?

Det vanligste er at man tegner styreansvarforsikring for hele styret og daglig leder, men man kan også tegne en personlig styreansvarsforsikring. Pris blir da beregnet ut fra antall styreverv, i tillegg til momentene over. For et normalt norsk aksjeselskap (smb) koster en styreansvarforsikring fra ca 10-20.000 per år.

Les mer

Tilsvarende, hva er profesjonsansvarsforsikring?

Profesjonsansvarsforsikring (også kalt konsulentforsikring) dekker rettslig erstatningsansvar for skade som påføres en tredjepart. Forsikringen passer bedrifter som rådgir, tegner, designer eller prosjekterer. Dekker rettslig erstatningsansvar mot bedriften om ansatte forårsaker økonomisk tap. Deretter, hvordan få et styreverv? For å kvalifisere seg til styreverv med tilbud om dyp faglig innsikt (eksempelvis bransjekunnskap, teknologi, finans, jus, HR, politisk innsikt, kommunikasjon, o.l.), vil det allikevel være nødvendig å kunne demonstrere at en har evne til å bidra med sin faglige kompetanse i en total styresammenheng.

Derav, hva er styreansvar?

Styreansvaret er først og fremst et erstatningsansvar. Ansvaret er regulert i aksjeloven § 17-1 og i stiftelsesloven § 56, mens det for foreninger er et ulovfestet ansvar. Ansvaret innebærer at styremedlemmer kan bli erstatningsansvarlig dersom de med vilje (forsett) eller ved uaktsomhet påfører noen et økonomisk tap. Og et annet spørsmål, hva er lovpålagt yrkesskadeforsikring? Alle arbeidsgivarar skal teikne privat yrkesskadeforsikring for sine tilsette. Yrkesskadeforsikringa skal dekke tap, utgifter og eventuell erstatning i samband med sjukdom eller skade som er påført i arbeidssamanheng. Yrkesskadeforsikring gjeld for yrkesskade og yrkessjukdom som er definert i folketrygdlova.

Så, hva er ansvarsforsikring bedrift?

Ansvarsforsikring bedrift

  • Dekker økonomiske tap dersom bedriften kommer opp i erstatningsansvar.
  • Dekker erstatningsansvaret om personer og ting blir skadet på grunn av feil/mangler på et produkt/vare.
  • Forsikringen kan skreddersys og tilpasses de fleste næringer.
Har advokater forsikring? Det gjelder hovedsakelig for dekning av advokatutgiftene, men kan også ha et større omfang. Noen forsikringer dekker også utgifter til dokumentasjon (for eksempel takstmann) hvis det er nødvendig i en rettssak, andre rettsgebyrer, og øvrige utgifter tilknyttet saken. I Norge har vi også noe som heter fri rettshjelp.

Hvorfor styreverv?

Å sitte i et styre kan være både gøy og lærerikt. Det åpner opp for mange muligheter senere i livet, og kan gi verdifull erfaring. I et styre blir du god på å samarbeide med andre, og kan bli enda bedre kjent med mange nye styreverv. Styreverv kan du også ha på CVen når du skal søke jobb i arbeidslivet. Hvem sitter i et styre? Et styre er en gruppe personer som leder en organisasjon, bedrift, eller en myndighetsetat. Styremedlemmene i styret til en bedrift velges av eierne som deres representanter for å ivareta eiernes interesser i styrearbeidet. Styremedlemmene i styret til en organisasjon velges av medlemmene i organisasjonen.

Ta dette i betraktning, hvorfor ha et styre?

Styret skal ivareta eiernes interesser, og velges av selskapets eiere. Et styre ledes normalt av en styreleder. Innen selskapsretten er styret det organet som står for den øverste ledelsen av selskapets forvaltning. Styret har dessuten ansvaret for at selskapet drives på en økonomisk forsvarlig måte.

By Busey Hindin

Hva er oppgaven til styreleder? :: Hva kan man ta på reiseforsikring?
Nyttige lenker