Hjem > H > Hva Er Kompatibel?

Hva er kompatibel?

Kompatibel er det å passe sammen med noe. Ordet brukes særlig innen teknikk og innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).

Les mer

Hva er forskjellen på lånord og fremmedord?

Et lånord er et ord fra et fremmed språk som er blitt tilpasset strukturen i språket det er lånt inn i, for eksempel i skrivemåte og grammatikk. Ordet «sjåfør» er et lånord i norsk fordi det har fått norsk skrivemåte og følger norsk bøyningsmønster, mens «à jour» må anses som et fremmedord. Hva er et faguttrykk? Faguttrykk betyr omtrent det samme som term.

Og et annet spørsmål, hva er kodeveksling?

Kodeveksling er å skifte mellom ulike språk, dialekter eller sosiolekter i en samtale. Dessuten, hva er talespråk? Talespråk er den form av språket som består i muntlig tale, altså artikulerte lyder.

Hva er en term?

Term er et ord eller uttrykk som inngår i et fags terminologi; et faguttrykk. Derav, hva er en etnolekt? En etnolekt er et talespråk som er knyttet til en etnisk gruppe (en gruppe mennesker fra et bestemt folkeslag). Etnolekter utvikler seg når en etnisk gruppe bor på et sted der de må lære seg andrespråk, for eksempel norsk. En etnolekt oppstår når språkbrukerne blander ord fra morsmålet sitt inn i andrespråket.

Man kan også spørre hvorfor oppstår multietnolekt?

Multietnolekt er den språkvarianten som oppstår når talere med flere ulike språk- og kulturbakgrunner tilegner seg et nytt språk, i motsetning til etnolekt, som betegner den varianten av et språk som oppstår når én bestemt etnisk gruppe tilegner seg språket. Også, hva er et domenetap? Med domenetap menes at norsk språk ikke vil være i bruk på visse samfunns- eller fagområder.

Dessuten, hva er norsk talemål?

I Norge har vi ingen offisiell normering av talemålet. Vi har to normerte skriftspråk, men det finnes like mange dialekter som det finnes steder der det bor folk. I hovedsak kan de norske dialektene deles i to språklige grupper, østnorsk og vestnorsk, basert på jamvektsregelen.

By Grekin Asamoah

Hvordan åpne komprimerte filer? :: Hvilken retning er vest?
Nyttige lenker