Hjem > H > Hva Er Incognito?

Hva er Incognito?

Inkognito er et adjektiv og et substantiv fra latin. Direkte oversatt betyr ordet ukjent, men brukes mest om det å opptre under ukjent navn, uten å gi seg til kjenne eller operere med et fingert (påtatt, oppdiktet, "under cover") navn i den hensikt å skjule det virkelige navnet.

Les mer

Hva er privat Surfemodus?

Dersom du skriver inn nettadressen til den nettsiden du besøkte i privat modus vil det ikke komme opp som at du har vært der, og resultatene vil heller ikke dukke opp i loggen. Det er som om man aldri besøkte dem til å begynne med. Følgelig, hvordan skru på privat nettlesing? Er du en av de heldige som har en mobil med Android 4 (Ice Cream Sandwich), kan du laste ned og installere den utmerkede Google Chrome-nettleseren for Android, trykker du Meny-knappen og deretter "New Incognito Tab" for å starte anonym surfing.

Hvordan slå av privat Surfemodus på Mac?

På en Mac. Alternativet Privatvindu er tilgjengelig fra Fil-menyen eller ved å trykke Skift + Kommando + N på tastaturet. Mens privat surfing er aktivert, blir stedsfeltet nedtonet, og et bånd øverst i det nye fanevinduet vil indikere at du er i privat surfemodus. Og et annet spørsmål, kan arbeidsgiver se inkognito? – Privatmodus/inkognito skjuler deg ikke med tanke på aktivitet ut på internett. Arbeidsgiver og andre aktører ser trafikken fra PC som før. Logger fra for eksempel nettverksenheter som Intrution Prevention System og brannmurer vil vise samme info med privatmodus, sier han til Smart.

Og et annet spørsmål, er inkognito trygt?

Mens å bruke incognito er fint for enkle søk, er det ikke like trygt som du kanskje tror. Inkognitomodus hindrer din nettleser i å lagre din surfedata. Den hindrer ikke andre typer overvåking på nettet. Til og med når du surfer incognito, kan tredjeparter spore din aktivitet på internet via din IP adresse. Følgelig, kan arbeidsgiver spionere? Kameraovervåking på arbeidsplassen er som hovedregel bare tillatt når dette er nødvendig for å forebygge og avdekke straffbare forhold eller for å verne om liv og helse. En arbeidsgiver kan ikke overvåke toaletter, garderober eller pauserom.

Så, kan arbeidsgiver overvåke mobil?

Mange arbeidstakere har mobiltelefon gjennom jobben som brukes både til jobb og privat. I noen tilfeller er det nødvendig for arbeidsgiver å overvåke mobiltelefonen. Både arbeidsmiljøloven og personvernforordningen inneholder bestemmelser med krav om gjennomsiktighet, informasjon og drøfting av kontrolltiltaket. Også, kan arbeidsgiver kreve at man bruker privat telefon i arbeid? SVAR: Arbeidsgiver har ikke anledning til å pålegge arbeidstakere å bruke sin private telefon i arbeidet. Om arbeidsgiver anser bruk av mobil som nødvendig for arbeidet til lærerne, må det stilles telefon til disposisjon for arbeidstaker. Eventuelt kan mobilbruken kompenseres.

Kan arbeidsgiver se søkehistorikk?

Til tross for at loggføringen kan være pålagt, er arbeidsgivers adgang til å bruke den loggførte informasjonen begrenset. Loggene kan bare benyttes etter sitt formål, som er å administrere datasystemet og avdekke sikkerhetsbrudd. All annen bruk er meldepliktig til Datatilsynet.

By Yarvis Herbst

Hvordan skru på inkognito? :: Hvordan åpne inkognito Chrome?
Nyttige lenker