Hjem > H > Hva Er En Mangekant?

Hva er en mangekant?

Mangekant er en geometrisk figur som er satt sammen av rette linjestykker. Trekanter, firkanter og femkanter er noen eksempler på mangekanter. Mangekanter kalles også polygoner.

Les mer

Hva betyr polygoner?

En polygon eller mangekant er i geometri en plan lukket kurve, sammensatt av et endelig antall rette linjesegment. Også figuren eller området innenfor kurva omtales som en polygon. En trekant og en firkant er begge eksempler på polygoner. Hva kalles polygon med 12 sider? I geometri er en dodekagon en polygon med tolv sider og tolv vinkler.

Ta dette i betraktning, hvordan regne mangekant?

Hver side i en konveks, regulær mangekant med n hjørner vil utspenne en vinkel α = 360°/n sett fra den omskrevne sirkels sentrum. Dette er mangekantens sentralvinkel. Da summen av vinklene i en trekant er 180°, vil den indre vinkelen i mangekanten være β = 180° - α = (1 - 2/n)⋅180°. Du kan også spørre hva er en todimensjonal figur? 2D eller todimensjonal innebærer at det finnes to dimensjoner på en flate; høyde og bredde, akkurat som en firkant. Ved hjelp av koordinatene x og y (to dimensjoner) kan vi finne frem på flaten. Todimensjonale objekter har ikke dybde, noe blant annet terninger har.

Deretter, hvor mange kanter har en 12 kant?

12-kant (dodekagon)

Tolvkanten har tolv hjørner og tolv sidekanter.
Derav, hva er kanter på en figur? En kant er i geometri et linjestykke mellom to hjørner i en geometrisk figur. I et tredimensjonalt legeme møtes to sider i hver kant. I et firedimensjonalt legeme møtes tre eller flere sider og celler i hver kant, og det er alltid like mange sider som celler.

Hva er en femkant?

I geometri er en femkant en figur med fem sider og fem vinkler. En femkant er dermed en polygon med fem hjørner. En femkant kalles også en pentagon. Angående dette, hvordan bevise formlikhet? Dersom to trekanter har parvis like store vinkler, er trekantene formlike. Den store trekanten er et forstørret bilde av den lille trekanten og den lille trekanten er et forminsket bilde av den store trekanten. Hvis vi kan vise at vinklene i to trekanter er parvis like store, har vi vist at trekantene er formlike.

Ta dette i betraktning, hva er summen av vinklene i en sekskant?

6-kant: Vinkelsum 720° (se over). 6 like vinkler. Til sammen er summen av disse 720°.

By McNeil

Hvor mange grader er det i en femkant? :: Når ble den første PLS en produsert?
Nyttige lenker