Hjem > H > Hva Er Displayet?

Hva er displayet?

Display er en skjerm som viser tall og bokstaver.

Les mer

Hva er avløser ord?

Et avløserord er: Et hjemlig ord/uttrykk som i allmennspråket benyttes med samme betydning som og i stedet for et importord. Med ”importord” menes her et ord fra et fremmed språk – i dag først og fremst engelsk – som er tatt i bruk i morsmålet med ingen eller liten tilpasning av skrivemåte og uttale. Hva er catwalk på norsk?

ImportordAvløserord
catwalkmotemolo
chatnettprat
chatbotsamtalerobot, praterobot
chatteprate på nettet, nettprate, (humor.:) tjatte, tjatre

Også, hva betyr scoop på norsk?

det at man uventet får tak i, finner noe sjeldent, verdifullt e.l. Angående dette, hva er et låneord? Lånord er ord som på et gitt tidspunkt er overtatt fra et annet språk, og som ikke er nedarvet fra språkets eldste tilgjengelige eller rekonstruerte form. Lånord kommer gjerne inn i et språk sammen med den tingen eller det forholdet det beskriver.

Hva betyr Oversettelseslån?

Oversettelseslån er det fenomen at ord og uttrykk i et språk oversettes mer eller mindre direkte til et nytt språk og brukes i dette språket. I vårt tilfelle dreier det seg om engelske ord og uttrykk som oversettes til norsk og brukes i norsk. Følgelig, hva er baby på engelsk? infant {subst.}

Hva betyr Scoop varmepumpe?

SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance og sier noe om varmepumpens evne til energisparing gjennom et helt år. Jo høyere årsvarmefaktor en varmepumpe har desto lavere strømforbruk og lavere strømregning kan man forvente. SCOP er basert på fabrikkdata og man finner det på varmepumpens energimerke. Følgelig, hva er skup? SKUP-prisen deles ut av Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) for fremragende undersøkende journalistikk. Den består av en statuett utformet av kunstneren Synnøve Korssjøen, samt 50 000 kroner.

I forhold til dette, hva er talespråk?

Talespråk er den form av språket som består i muntlig tale, altså artikulerte lyder.

By Shem Leehy

Er kjeks et norsk ord? :: Hvordan endre Apple ID på Mac?
Nyttige lenker