Hjem > K > Kan Man Bytte Varer Kjøpt På Nett I Butikk?

Kan man bytte varer kjøpt på nett i butikk?

Men du har ikke bytterett når du kjøper av en nettbutikk. Det finnes unntak, men da må det være spesielt avtalt, sier Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet til E24. Bytteretten er ikke regulert i loven, men brukes av butikker som følger det som er vanlig i bransjen, eller der det er spesielt avtalt..

Les mer

Er klikk og hent bindende?

Alle varer som selges er godkjent for bruk i Norge. Det følger med bruksansvisning på alle produkter som krever dette. Ved Click&Collect (reservasjon på nett, hent i POWER-butikk), er avtalen bindende fra det øyeblikket ordren betales i butikken. Click&Collect anses å være et butikkjøp, ikke et nettkjøp. Hva skjer om man ikke henter klikk og hent? Dersom du ikke henter din bestilling vil den bli lagt tilbake og kansellert. Du vil ikke bli belastet noe ekstra for dette. Din Klikk & hent-bestilling vil holdes av i 5 virkedager etter at varen(e) er bekreftet plukket via e-mail/SMS, dette står oppgitt når du reserverer din(e) vare(r).

Hvor lenge er varen reservert klikk og hent?

Slik fungerer Klikk og Hent:

Varen er reservert fra du mottar SMS-en og ut neste arbeidsdag. Du betaler ingen ekstra kostnader eller frakt og kan hente varen når det passer deg. NB!
Hvorfor har vi en angrerett? Formålet med angrerettloven er å beskytte deg som forbruker i situasjoner der du er uforberedt og må ta en beslutning før du har fått tid og anledning til å sammenlikne selgerens tilbud med tilbud fra konkurrerende selgere.

Kan man kreve penger tilbake?

Siden butikken selv kan sette vilkår for returen, så har du som forbruker heller ikke krav på pengene tilbake med mindre dette klart er avtalt mellom deg og butikken på forhånd. Om dette er viktig for deg, så spør på forhånd om det er åpent kjøp eller deponering, og hva som er vilkårene for dette i butikken. Hvordan kansellere kjøp på nett? Angrerettloven Angrerettloven vil si at du som forbruker kan gå fra avtalen du har med selger, om du melder fra om dette til selgeren senest 14 dager etter du mottok varen. Sammen med varen skal du også ha mottatt et angrefristskjema.

Derav, hva slags kjøp gjelder angrerettloven for?

Angrerettloven gjelder for alle avtaler om kjøp av varer som er inngått utenfor fast utsalgssted eller via fjernsalg. Loven gjelder også kjøp av ting som skal lages eller produseres etter kjøperens behov (tilvirkningskjøp). Har man angrerett på leiekontrakt? Etter loven har ikke næringsdrivende angrerett, men de har imidlertid avtalefrihet til å inngå en avtale under en prøveperiode uten forpliktelser. Angreretten gjelder ved salg av varer og tjenester til forbrukere. Ved inngåelse av leiekontrakt har du i utgangspunktet ikke angrerett.

I forhold til dette, når gjelder ikke angrerettloven?

Ettersom du som kunde ikke har hatt anledning til å se varen med dine egne øyne før du belastet kredittkortet, er det andre regler for angrerett som gjelder for netthandel sammenlignet med salg gjort direkte i butikk. Men kjøper du fra en privatperson, gjelder ikke angreretten.

By Stock Firoozbakht

Hvordan lese bøker på Kindle? :: Hvordan bytte mobiloperatør?
Nyttige lenker