Hjem > H > Har Foretaket Overtatt En Underenhet?

Har foretaket overtatt en underenhet?

Overtakelse av underenhet. Gjelder meldingen overtakelse av en underenhet, for eksempel når et aksjeselskap overtar en skobutikk eller frisørsalong fra et annet aksjeselskap, skal du oppgi dato for overtakelsen her.

Les mer

Derav, hva står i en firmaattest?

Firmaattest inneholder informasjon om

  • organisasjonsnummer.
  • foretaksnavn.
  • forretningsadresse.
  • styremedlemmer.
  • daglig leder.
  • signatur og prokura.
  • aksjekapital.
  • avvikling grunnet konkurs eller oppløsning.
Hvor finner jeg Firmaets vedtekter? Nå kan du bestille vedtekter, stiftelsesdokumenter og andre saksdokumenter på brreg.no.

Hvordan søke i Konkursregisteret?

Hvordan søker jeg? Du må logge deg inn via ID-porten for å søke i Konkursregisteret. Den du søker på får ikke beskjed om at du har gjort søk på han eller henne. For å være sikker på at du får treff på riktig person, bruk personens fødselsnummer eller d-nummer når du gjør et søk. Hva er forskjellen mellom enkeltmannsforetak og AS? I et ENK er det du personlig som står som juridisk ansvarlig for selskapet, mens et AS regnes som en egen juridisk person. Altså vil førstnevnte gi deg større frihet, men også større risiko fordi du personlig står ansvarlig for økonomien – og også all gjeld.

Hvor mange enkeltmannsforetak kan man ha?

Ja, loven gjør det mulig for personer å registrere flere enn ett enkeltpersonforetak men kun under visse vilkår: 1. De ulike enkeltpersonforetakene (hvis flere enn ett skal registeres) må alle anses å drive næringsvirksomhet (det holder altså ikke at det ene anses kun som hobby). Kan man ha et AS uten ansatte? En av fordelene med å etablere et aksjeselskap er at du som eier også kan være ansatt i selskapet. Du har da like rettigheter som andre arbeidstakere. Aksjeselskapet har arbeidsgiveransvar for deg og du skal ha utbetalt lønn. Eier av aksjeselskapet kan velge å ikke være ansatt selv om han/hun arbeider i selskapet.

Deretter, hva koster det å endre firmanavn?

Endringer som skal kunngjøresElektroniskPapir
Endring av foretaksnavn, medregnet endring som følge av omdanning1440,-2832,-
Beslutning fusjon og fisjon (ett gebyr pr. selskap)1440,-2832,-
Andre endringerGratisGratis
Man kan også spørre hva er bedriftsnavn? Når du markedsfører virksomheten, kan du bruke et annet navn på virksomheten enn det som er registrert. Dette navnet kan du for eksempel bruke på skilt, som logo eller domenenavn. Det registrerte offisielle navnet må likevel gå frem på alle forretningsdokumenter, som brev, nettsider og fakturaer.

Også, i hvilken lov finner vi reglene om navn på foretak?

(foretaksnavneloven)

By Maroney Dunphe

Hvem eier Farmandstredet? :: Hvordan endre næringskoder?
Nyttige lenker