Hjem > H > Hva Er Et Ordtak?

Hva er et ordtak?

Ordtak, ordspråk, fyndig og lettfattelig setning som inneholder en leveregel eller et visdomsord, eller som gir uttrykk for en alminnelig erfaring eller iakttagelse.

Les mer

Hva betyr det å ha begge beina på jorda?

Om en person som har kontakt med virkeligheten og vurderer tildragelser nøkternt og fornuftig, sier vi gjerne at han/hun har bakkekontakt, jordkontakt eller at vedkommende beholder, eventuelt har, bena på jorden. Hva betyr det å sitte på gjerdet? Hvis du satt på gjerdet, har du ikke bestemt hvilken side av et diskusjonen du er enig med.

Tilsvarende, hva betyr å roe reka?

Hva som menes med å "roe ned" kan variere litt ut fra hvilken person som sier det. Generelt vil det nok bety å gå litt saktere frem når det gjelder hele forholdet. F. eks vente med sex, gi hverandre litt mer "space" og ikke bli så seriøse med en gang. Ta dette i betraktning, hva betyr ordtak på engelsk? ordtak {intetkjønn}

saying {subst.}

Man kan også spørre hvorfor har vi ordspråk?

Ordspråk eller ordtak er korte, velformulerte og poengterte setninger som på en konkret måte uttrykker livsvisdom, allmenngyldige sannheter, erfaringer, leveregler eller betraktninger av forskjellig slag. Ordspråk kan også inneholde forklaringer av naturfenomener, skikker og seder. Angående dette, hva betyr å ha lopper i blodet? Med lopper i blodet betyr brokete.

I forhold til dette, hva betyr faste uttrykk?

Faste uttrykk kan også være ugjennomsiktige i kraft av å brukes i overført betydning, slik at det ikke holder å kunne alle ordene i uttrykket for å skjønne hvordan de skal brukes. Det er for eksempel vanlig å snakke om «å legge inn årene» eller «å kaste inn håndkledet» som uttrykk for å gi opp en påbegynt oppgave. Du kan også spørre hva betyr å kaste kortene? Handlingen ved å gi opp de originale to kortene som ble delt i bytte mot 50% rabatt på det originale budet. Avhengig av varianten som spilles er det vanligvis restriksjoner, slik som om dealeren har et ess eller et tierkort.

Hva betyr å være høy på pæra?

Høy på pæra betyr arrogant.

By Gobert

Hva er gjerde? :: Hvordan fjerne noen fra topplisten på snap?
Nyttige lenker