Hjem > H > Hva Er Europeisk Støpsel?

Hva er Europeisk støpsel?

De facto europeisk standard for 230 V ujordet utstyr opp til 16 A, kan brukes både i Schuko og fransk vegguttak. Stikkontakten gir mulighet for polarisering, men sjelden brukt. De facto europeisk standard for 230 V jordet utstyr, og passer i vegguttak for både fransk og tysk type.

Les mer

Hva er Schuko stikk?

Schuko (fra tysk Schutzkontakt, beskyttelseskontakt) er en type jordet stikkontakt og støpsel. Navnet kommer fra den innebygde beskyttelsesjordingen. Kontaktsystemet ble anmeldt til patent 24. desember 1924 av Siemens-Schuckertwerken AG. Hva heter norsk stikkontakt? I Norge bruker vi stikkontakttype 1 og 2. Disse kalles også for Europlug og Schuko.

Hva er forskjellen på støpsel og stikkontakt?

Støpsel er betegnelsen på den elektriske pluggen eller kontakten som settes inn i en stikkontakt. I Norge benyttes denne typen kontakter på ledninger til elektrisk utstyr som krever tilkobling til 230 V spenning. Er det farlig å få strøm i seg? Ytre og indre forbrenninger, hjerte- og pusteproblemer og nyresvikt er noen eksempler på skader du kan få som følge av strøm eller kraftig "støt". Noen skader kan også oppstå en stund etter ulykken. Slike senskader kan være psykiske plager, nerveskade, eller muskel- og skjelettlidelser.

Og et annet spørsmål, hvordan skifte støpsel på lampe?

Helt ytterst må du ta vekk all plast for å få fram kobbertrådene, det er de du skal feste under skruene inne i støpselet eller sukkerbiten. Fjern ikke mer plast enn nødvendig. Du må også fjerne det ytterste laget på ledningen på et par centimeter av ledningen for at hver del skal nå fram til sitt festepunkt. Dessuten, hva er den høyeste strømmen en schuko stikkontakt er godkjent for? Maks 10 A kurs. Kursen må ha jordfeilbryter type B. Du må alltid trekke ut kabelen fra bilen før du tar ut støpselet fra stikkontakten når du har ladet ferdig.

Følgelig, hva slags stikkontakt er det i spania?

Du trenger ikke adapter til stikkontakter i Spania, siden våre norske passer i deres. De har maks spenning på 220 V på sine europlugger. I forhold til dette, hvorfor selges komfyr uten støpsel? Alle komfyrer, stekeovner og platetopper som selges på det nordiske markedet vil nå, i henhold til et nytt EU-direktiv, selges uten påmontert Norwesco-støpsel. Norsk 1-fas-kabel vil fortsatt være påmontert, men støpselet vil ligge løst i forpakningen og må derfor ettermonteres.

I hvilken høyde skal vi montere en stikkontakt ifølge Norsk standard?

Brytere og uttak plasseres normalt slik at de enkelt kan betjenes av bevegelseshemmede. Montasjehøyde skal være 1000 mm over gulv i føringssone (M) Uttak ved tak monteres 150 mm fra ferdig tak i føringssone (T).

By Cohl

Hvordan jorde stikkontakt? :: Hvor mange byer er det i Kypros?
Nyttige lenker