Hjem > S > Skal Forkortelser Ha Punktum?

Skal forkortelser ha punktum?

Det skal ikke være punktum ved forbokstavord (initialord) og ved forkortelser for mål, vekt, mynt, grunnstoff og bøkene i Bibelen.

Les mer

Hvordan skrives adm dir?

Ikke mellomrom ved forkortelser av flerordsuttrykk med to punktumer: adm. dir. Hvordan skrive dato med punktum? Dersom årstall er utelatt, skal det være punktum etter dag og måned: 5.6. Den tradisjonelle rekkefølgen dag-måned-år (f.

Skal det være punktum i overskrifter?

Det skal ikke være punktum til slutt i overskrifter eller titler. Ifølge skrivereglene skal det ikke være punktum etter «visse frittstående tekstdeler», for eksempel overskrifter, underskrifter, innholdslister, margtitler og korte margtekster og ikke minst boktitler (på bokomslag) og avisnavn (i selve avishodet). Hvordan skrive initialer? Bokstavene skrives da tett inntil hverandre, eventuelt med punkt etter hver bokstav: B.B. – eller bare det ene navnet: E. Initialer kan også få form av et monogram, et kjenningsmerke for en person som kan benyttes i både skriftlig og muntlig sammenheng: FDR. Da skrives bokstavene som regel uten punktum.

Når skal det være punktum?

Punktum (.) er et tegn som brukes for å markere slutten på et konstaterende utsagn. Tegnet brukes også for å markere forkortelser, og har i tillegg mange forskjellige bruksområder som skilletegn. Sammen med kolon, spørsmålstegn og utropstegn utgjør punktum en gruppe av store skilletegn. Angående dette, hvordan skrive forkortelser i tekst? Det er en god skriveregel å unngå forkortelser i løpende tekst. Skriv ut forkortelsene til hele ord, da blir de lettere å lese! Hovedregelen er at forkortelser skal ha punktum, men dette gjelder ikke for mål, mynt og vekt, og heller ikke for initialord (for eksempel FN, EU, UDI).

Hvordan forkorte cirka?

Ca. er en forkortelse for cirka, av latin circa, betyr omtrent. Man kan også spørre hvordan skriver man osv? Ifølge Språkrådet er hovedregelen at forkortelser skal inneholde punktum, men det gjør ikke saken mye enklere. «På grunn av» og «og så videre» forkortes «pga.» og «osv.», med punktum til slutt, mens «og lignende» og «blant annet» forkortes «o.l.» og «bl. a.».

Du kan også spørre hvordan skrives tallord?

Hovedregelen er at vi skriver små tall (til og med tolv) med bokstaver. Innenfor samme setning eller samme avsnitt bør vi være konsekvente og velge enten siffer eller bokstaver. Eksempel: barn mellom 6 og 14 år (ikke «mellom seks og 14 år»).

By Fey

Hva er best iPhone eller Samsung? :: Hvordan logge inn på helsenorge uten BankID?
Nyttige lenker