Hjem > S > Skal Det Være Punktum Etter Mvh?

Skal det være punktum etter MVH?

Skal forkortelse brukes, må den avsluttes med punktum («Mvh.»). Det er fullt mulig å lage spontane forkortelser, og «Vh.» ville kanskje fungere til en viss grad, men for forståelsens skyld anbefaler jeg «Mvh.» om du absolutt vil forkorte.

Les mer

Tilsvarende, er det komma etter mvh?

Avslutt e-posten på en vennlig måte

Det skal ikke være komma eller punktum noe sted. Husk også liten forbokstav i stillingstittelen. Språkrådet fraråder å bruke forkortelsene «Vh.» eller «Mvh.» i formell e-post. Det oppfattes som nokså uformelt eller til og med uhøflig.
Skal det være komma etter hilsen? Når helsingar som Hei, Hallo og God dag står åleine på lina, skal det ikkje setjast komma eller punktum etter. Står det eit namn etter helsingsordet, skal det setjast komma føre namnet (ikkje etter). Utropsteikn til slutt er valfritt.

Hva er en formell e-post?

De fleste vet hva en e-post er. Men hva er en formell e-post? Dette er også en e-post, men forskjellen ligger i ordet ''formell''. Det er et adjektiv som forteller oss at denne e-post er ment for noen den som skriver ikke kjenner så godt. Skal det være punktum etter ca? Ikke ekstra punktum når forkortelsespunktum står sist i setningen. «Vanlige forkortelser er f. eks., osv. og ca.» (Ikke to punktumer etter «ca.»!)

Hvordan vi bruker MVH?

Forkortelsen «Mvh.» er neppe vennligere enn bare «Hilsen». Skal man først være ekstra vennlig, kan man koste på seg å skrive ordet fullt ut. Merk at det uansett ikke skal settes komma mellom «hilsen» og navnet! Dessuten, hvordan å slutte et brev? Avslutninga skal være kort. Be gjerne høflig om et snarlig svar, slik det er gjort i eksempelbrevet. Avslutt med "Med hilsen" eller "Med vennlig hilsen" og navnet ditt. Husk å signere brevet for hånd.

Hvordan svare på mail?

Svare på eller videresende en e-postmelding

  1. Hvis du bare vil svare avsenderen, velger du Svar.
  2. Hvis du vil svare den opprinnelige avsenderen og alle andre mottakere på Til- og Kopi-linjen, velger du Svar alle.
  3. Hvis du vil sende e-postmeldingen til noen som ikke er på Til- eller Kopi-linjen, velger du Videresend.
I forhold til dette, hvordan skrive brev til offentlig? Oppsett for formelt brev
  1. Avsender - skal stå øverst, det vil si ditt eget navn og adresse.
  2. Dato - sett dette på samme linje som poststedet i adressen din, mot høyre side i brevet.
  3. Mottakers navn og adresse - det ser bedre ut dersom du har 3-4 linjers mellomrom mellom dette og datoen over.

Hva er en hel setning?

Hovedsetning (helsetning), som kan stå alene og ikke er underordnet noen annen setning. Eksempel: «Hunden bjeffer» Leddsetning, som fungerer som setningsledd i en oversetning, for eksempel som subjekt («At hun kom, skremte meg»), objekt («Jeg så at hun kom»), adverbial («Da hun kom, reiste alle seg») og så videre.

By Jobey Stello

Hvor skal komma stå? :: Skal roaming være av eller på?
Nyttige lenker